Vistajet tingkat tahap jaminan keselamatan

MALTA, 8 Feb – VistaJet, syarikat penerbangan perniagaan pertama dan satu-satunya, meletakkan keselamatan, jaminan dan kesejahteraan pelanggan dan pekerjanya sebagai perkara utama.

Hari ini, syarikat tersebut mengumumkan langkah seterusnya dalam melanjutkan perisian operasi penerbangannya dengan penggunaan teknologi penilaian risiko diterajui data Osprey Flight Solutions.

Sejak pelancarannya pada 2004, VistaJet telah membuat pemerhatian tinggi pada operasi dan keselamatan penerbangan dan setakat ini telah menyelesaikan lebih daripada 146,000 penerbangan secara global, menerbangkan 367,000 penumpang ke lebih daripada 1,900 lapangan terbang di seluruh dunia dengan selamat.

Dengan mengintegrasikan sistem keselamatan peneraju Osprey, VistaJet mampu untuk menilai risiko secara intuitif dan segera bagi setiap penerbangan terus daripada perisian operasi proprietarinya dan menyokong pembuatan keputusan operasi.

Platform tersebut memberikan kepintaran segera tentang persekitaran penerbangan, mengumpul data daripada 200,000 sumber dalam 60 bahasa. Satu kumpulan penganalisis menggabungkan data dengan algoritma pembelajaran mesin, melukis paparan masa nyata keselamatan global. – Bernama