Monday, October 3, 2022
24.6 C
Brunei

Walmart lancar perkhidmatan penghantaran peruncit

-

NEW YORK, 24 OGOS – Walmart mengatakan akan mula mengkomersialkan perkhidmatan penghantarannya, menggunakan pekerja kontrak, kenderaan autonomi dan juga dron untuk menghantar produk peruncit lain terus ke rumah pelanggan mereka dengan pantas dalam beberapa jam.

Peruncit yang berpangkalan di Bentonville, Arkansas melancarkan penghantaran dan penghantaran ekspres untuk pembelinya tiga tahun lalu bagi lebih 160,000 barang daripada lebih dari 3,000 kedai, mencapai hampir 70 peratus penduduk AS.

Peruncit terbesar di negara itu menyasarkan untuk menjalin hubungan dengan masyarakat tempatan, terutamanya perniagaan di kawasan luar bandar yang telah berjuang untuk melaksanakan operasi penghantaran mereka sendiri.

Strategi yang diumumkan hari ini akan mewujudkan persaingan Walmart dengan Uber, DoorDash dan perkhidmatan penghantaran lain.

Ia dibuat dalam usaha Walmart bergerak untuk memperluas sumber keuntungan dan pendapatannya di luar perniagaan runcit utamanya. Ia strategi yang serupa dengan unit pengkomputeran awan Amazon yang dikenali sebagai Amazon Web Services, yang dibina dalam talian dan kini dijual kepada perniagaan lain.

Perkhidmatan GoLocal Walmart, telah menandatangani sejumlah perjanjian kontrak dengan pelanggan perniagaan nasional dan kecil dan ia bercadang mencari rakan baharu. – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea Utara lancar peluru berpandu balistik keempat

SEOUL, 2 OKT – Korea Utara melancarkan dua peluru berpandu balistik kelmarin, menjadikan keseluruhan empat pelancaran minggu ini oleh negara bersenjata nuklear itu. Ujian itu...
- Advertisment -