Walmart, ThredUP jalin kerjasama jual baju terpakai dalam talian

NEW YORK, 27 MEI – Walmart bekerjasama dengan laman web penjualan semula dalam talian, ThredUP.com, untuk menawarkan hampir 750,000 barangan terpakai wanita dan baju-baju serta aksesori kanak-kanak di laman web mereka.

Langkah tersebut diumumkan hari ini, menandakan penyertaan Walmart ke dalam perniagaan pakaian terpakai, yang telah menjadi tempat peruncitan. Beberapa tahun yang lalu, peruncit terbesar di negara itu mula menjual jam terpakai di laman webnya.

Perjanjian itu sedang berjalan selama lebih dari setahun dan mewakili kedai dalam talian pertama ThredUP dengan peruncit-peruncit utama. Ia menandatangani perkongsian tahun lalu dengan Macy’s dan J.C. Penney untuk membantu sesuatu di kedai mereka.

Bentonville, Walmart yang berpangkalan di Arkansas, telah meningkatkan tawaran fesyen bagi menarik pelanggan-pelanggan milenium. Ia menambah hampir 1,000 jenama termasuk Champion, Jordache dan Levi Strauss.

Denise Incandela, ketua fesyen perniagaan dalam talian Walmart AS, mengatakan bahawa akan ada pertindihan antara jenama yang dibawa Walmart dan apa yang ditawarkan oleh bahagian www.walmart.com/thredup mulai hari ini. – AP

Walmart bekerjasama dengan ThredUP untuk menawarkan hampir 750,000 barangan terpakai wanita dan baju-baju serta aksesori kanak-kanak di laman web mereka. – AP