Monday, May 29, 2023
24.3 C
Brunei

  -

  Warriors kejutkan Lakers

  SAN FRANCISCO, 5 MEI – Klay Thompson mempamerkan prestasi yang memberangsangkan kelmarin, membenam lapan daripada 21 jaringan tiga mata Golden State Warriors dalam kemenangan 127-100 ke atas Los Angeles Lakers sekali gus menyamakan kedudukan di separuh akhir Western Conference NBA mereka pada satu perlawanan.

  Thompson menjaringkan 30 mata dalam tiga suku untuk juara bertahan, yang menampilkan serangan bertubi-tubi sementara membatas Anthony Davis, mesin kemenangan pertama Lakers, untuk mencetak 11 mata dan tujuh rebound.

  Malam jaringan hebat Thompson membolehkan Stephen Curry menumpukan perhatian untuk memimpin serangan balas Warriors. Curry menjaringkan 20 mata termasuk tiga mata yang sukar dan menyumbangkan 12 assist, yang paling banyak dalam playoff sejak 2014.

  “Kami sedar kami melepaskan satu lagi peluang dalam permainan pertama,” kata Thompson kepada penyiar ESPN. “Kami keluar, serangan kami lancar dan bilangan kehilangan bola adalah rendah.”

  Mereka melakukannya, dengan Golden State menjaringkan 41 mata pada suku kedua dan 43 mata pada suku ketiga untuk mengekalkan kelebihan mereka kepada 30 mata menjelang suku akhir.

  LeBron James bermula mantap, mencipta 14 mata dalam suku pertama ketika Lakers mendahului 33-26.

  Tetapi dia hanya menambah tujuh mata pada babak kedua dan dua mata pada babak ketiga sebelum dia dan Davis tersingkir sepanjang suku keempat, bersama-sama pemain Lakers yang lain.

  Draymond Green menjaringkan 11 mata, mencatat 11 rebound dan menyumbang sembilan assist semasa memimpin pertahanan Warriors terhadap Davis dengan pemain utama yang tidak sihat, Kevon Looney bermain dari bangku simpanan dan bukannya memulakan perlawanan. – AFP

  Aksi Klay Thompson (kanan) semasa separuh masa kedua Pusingan 2 bola keranjang NBA separuh akhir perlawanan Western Conference di San Francisco, 4 Mei. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China sedia hantar orang awam pertama ke angkasa lepas

  CHINA, 29 MEI - China akan menghantar angkasawan awam pertamanya ke angkasa lepas sebagai sebahagian daripada misi kru ke stesen angkasa Tiangong, esok, ketika...
  - Advertisment -