Tuesday, November 29, 2022
25.2 C
Brunei

-

Watford lantik Bilic sebagai pengurus baharu

LONDON, 26 SEPT – Pasukan Watford hari ini melantik bekas pengurus West Ham dan West Brom Slaven Bilic sebagai jurulatih baharu mereka selepas memecat Rob Edwards.

Kelab itu mengumumkan ketibaan Bilic beberapa minit setelah melaporkan yang Edwards dipecat selepas membimbing pasukan Watford dengan hanya 11 perlawanan.

Pasukan itu, yang tersingkir daripada Liga Perdana musim lalu, berada di tangga ke-10 dalam kejuaraan, peringkat kedua bola sepak Inggeris, dengan tiga kemenangan daripada 10 perlawanan liga.

“Seperti semua keputusan yang diambil oleh lembaga pengarah, saya percaya perubahan ini adalah demi kepentingan terbaik kelab,” kata pemilik Hornets Gino Pozzo.

“Kami merasakan Rob mempunyai masa yang cukup untuk menunjukkan kepada kami identiti pasukannya. Bagaimanapun, persembahan tidak menggambarkan harapan dan cita-cita kami.

“Sekarang kami mesti bergerak ke hadapan, dengan Bilic, kami telah mendapatkan khidmat jurulatih berpengalaman yang mempunyai pengalaman promosi ke Liga Perdana baru-baru ini.”

Bekas jurulatih pasukan antarabangsa dan kebangsaan Croatia, Bilic, 54, membimbing West Brom ke promosi pada musim 2019/20 dan sejak itu berjaya di China. – AFP

Aksi pemain Watford, William Trosst-Ekong (kiri) mencabar tandukan dengan pemain Liverpool Roberto Firmino (kanan) semasa perlawanan Liga Perdana antara Watford dan Liverpool di Watford, Britain, 16 Oktober 2021. – Xinhua
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Taliban Pakistan tamat gencatan senjata

ISLAMABAD, 28 NOV – Taliban Pakistan berkata hari ini mereka telah membatalkan gencatan senjata goyah yang dipersetujui dengan kerajaan pada Jun lalu dan mengarahkan...
- Advertisment -