Friday, March 31, 2023
23.2 C
Brunei

-

Wijaya FC menang selesa

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 5 MAC – Penyerang pasukan Wijaya FC, Awang Marhazif Ahad, berjaya mempamerkan aksi terbaiknya selepas menjaringkan hatrik yang mengagumkan semasa perlawanan menentang pasukan Setia Perdana FC dan mencetak kemenangan 6-0 dalam saingan Liga Super Brunei 2023 di Kompleks Sukan Batu Apoi di Temburong semalam.

Pemain yang telah lama berkhidmat itu tidak menghabiskan banyak masa untuk memulakan musimnya melakukan larian selepas menjaringkan gol pada minit ke-4, ke-8 dan ke-13.

Pemain baharu Wijaya, Mohammad Dandarawi bin Haji Abidin yang membuat penampilan sulungnya turut mencetak gol pada minit ke-19.

Ahmadi Fahmi Haji A Yahaya berhasil mencetak dua gol di awal dan akhir babak pertama perlawanan untuk menambah lagi kekecewaan pasukan Setia Perdana.

Keputusan itu memastikan permulaan yang cemerlang untuk kelab yang berpangkalan di Ong Sum Ping itu, yang turut memperkenalkan wajah-wajah baharu pemain-pemain muda.

Dalam perlawanan lain, Pasukan Panchor Murai telah memberikan kejutan kepada pasukan Rimba Star dengan kemenangan tipis 1-0 yang berlangsung di Kompleks Sukan Berakas.

Pasukan Rimba Star mendominasi perlawanan di separuh masa pertama, tetapi jaringan Awang Mohammad Iqmal Halim Murah pada minit ke-57 sudah cukup untuk menentukan kemenangan tipis untuk pasukan Panchor Murai.

Sementara itu, dalam perlawanan berasingan, KB FC menewaskan Lun Bawang 2-0 manakala IKLS-MB5 FC menewaskan Jerudong FC 3-1 dan AKSE Bersatu mencatatkan kemenangan 2-1 ke atas Bakes FC.

Kempen liga telah bermula pada Jumaat lalu dengan pasukan Kasuka FC yang merupakan salah satu pasukan pencabar kejuaraan telah berjaya menewaskan pasukan MS PPDB 4-0.

Para pemain Pasukan Wijaya FC bergambar ramai. – Gambar serahan Wijaya FC
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Otai impi meluncur ombak hingga usia 100

FUJISAWA, JEPUN, 30 MAC – Seorang warga emas membuktikan bahawa usia bukan penghalang untuk melakukan pelbagai aktiviti lasak seperti meluncur ombak. Seiichi Sano mula meluangkan...
- Advertisment -