Thursday, October 5, 2023
23.2 C
Brunei

  -

  YouTube gantung Russell Brand daripada membuat wang dari laman penstriman itu

  YouTube berkata pada hari ini bahawa Russell Brand tidak lagi akan membuat wang daripada laman penstriman video itu selepas beberapa wanita membuat dakwaan serangan seksual terhadap pelawak yang menjadi pempengaruh itu.

  YouTube berkata pengewangan akaun Brand, yang mempunyai 6.6 juta pelanggan, telah digantung ‘berikut dakwaan serius terhadap pencipta’.

  “Keputusan ini digunakan untuk semua saluran yang mungkin dimiliki atau dikendalikan oleh Russell Brand,” kata perkhidmatan video milik Google itu.

  Brand, 48, menafikan dakwaan serangan seksual yang dibuat oleh empat wanita dalam dokumentari televisyen Channel 4 dan akhbar The Times dan Sunday Times.

  Para penuduh, yang tidak dinamakan, termasuk seorang yang mengatakan dia telah diserang secara seksual semasa hubungan dengannya ketika dia berusia 16 tahun. Seorang lagi wanita berkata Brand merogolnya di Los Angeles pada tahun 2012.

  Empat dakwaan itu bertarikh antara 2006 dan 2013. Pasukan Polis Metropolitan London berkata sejak dakwaan itu didedahkan kepada umum, ia telah menerima laporan serangan seksual yang berasingan sejak 2003.

  Penganjur menangguhkan tarikh yang tinggal dalam siri pertunjukan langsung oleh Brand, yang menafikan dakwaan itu.

  Terkenal dengan rutin pendiriannya yang tidak terkawal dan bersifat cabul, Brand ialah bintang utama UK pada awal 2000-an. Dia menjadi hos rancangan di radio dan televisyen, menulis memoir yang mencatatkan perjuangannya dengan dadah dan alkohol, muncul dalam beberapa filem Hollywood dan telah berkahwin sekejap dengan bintang pop Katy Perry antara 2010 dan 2012.

  Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Brand telah banyak hilang daripada media arus perdana tetapi telah membina pengikut yang ramai dalam talian dengan video yang mencampurkan teori kesihatan dan konspirasi.

  Saluran YouTubenya, yang mempunyai lebih 6 juta pengikut, telah memaparkan teori konspirasi COVID-19, maklumat salah vaksin dan temu bual dengan penyiar kontroversi termasuk Tucker Carlson dan Joe Rogan.

  Dia juga telah meneruskan lawatan sebagai pelawak, membuat persembahan kepada ratusan orang di tempat London pada hari Sabtu lalu. Dia sepatutnya membuat persembahan hari ini di Windsor, barat London, tetapi penganjur berkata baki lawatan itu ditangguhkan. – AP

  Russell Brand meninggalkan teater Troubadour Wembley Park di barat laut London selepas mengadakan set komedi pada 16 September 2023. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Pakistan arah warga Afghanistan tinggalkan negara

  ISLAMABAD, 4 OKT - Ratusan ribu rakyat Afghanistan yang tinggal secara haram di Pakistan telah diberi masa sehingga 1 November untuk meninggalkan negara itu...