Thursday, February 9, 2023
23.4 C
Brunei

-

Zoey Rahman tak peduli

Penampilan pelakon dan pengacara, Zoey Rahman sekali lagi menjadi bualan dalam kalangan warganet yang perasan perubahan pada wajahnya sehingga dia dikatakan melakukan pembedahan kosmetik.

Enggan mengambil pusing tuduhan tersebut, Zoey atau Mohd Hairey Azhar Abdul Rahman, 38, berkata, dia sudah lali menerima kecaman berkaitan isu tersebut dan menyerahkan kepada orang ramai untuk membuat penilaian.

“Sudah banyak kali perkara ini diperkatakan. Terpulanglah kepada orang untuk menilai. Kalau mereka anggap betul buat pembedahan muka, maka benarlah bagi mereka.

“Saya pun sudah lali dikecam dan dimaki. Itu adalah perkara biasa sebagai seorang anak seni. Mungkin ada dalam kalangan artis yang tak boleh nak hadap kecaman, tetapi saya anggap seperti masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Kecaman ini tidak akan habis. Nanti lain masa timbul pula isu lain,” katanya kepada mStar.

Terdahulu, video dikongsi Zoey di Tiktok miliknya menjadi bualan ramai dan ada dalam kalangan warganet yang turut membuat perbandingan perubahan wajahnya di awal kemunculan sebagai artis.

Dalam pada itu, Zoey berkata, sebagai manusia biasa, dia adakalanya terguris hati dengan tuduhan sesetengah pihak tentangnya namun mengambil pendekatan bersabar dan enggan mengulas komen dilemparkan terhadapnya.

“Saya baca komen-komen yang diberikan dan sebagai manusia normal semestinya akan ada rasa terguris apabila mereka keterlaluan. Bagaimapun kalau selalu berdepan dengan perkara itu ia jadi biasa.

“Saya bukan seorang yang cepat marah dan pendendam. Jadi lebih baik berdiam dan tidak membalas kecaman tersebut. Saya tahu kecaman begitu tidak akan pernah habis,” ujarnya.

Dalam masa sama ada juga yang merasakan tidak sesuai melihat Zoey tampil bersolek mempromosikan jenama kosmetik miliknya Mika Series.

“Itu jenama saya dan kenapa perlu malu untuk mempromosikan perniagaan sendiri. Sepatutnya orang Malaysia juga patut bangga kerana produk saya dijual di Watsons yang merupakan kedai rangkaian antarabangsa.

“Produk kosmetik bukan sahaja untuk wanita. Lelaki juga perlu pakai terutama selebriti untuk kelihatan menarik apabila muncul di televisyen. Jadi saya tak rasa salah untuk tunjukkan cara bersolek.

“Lebih baik saya yang promosikan sendiri supaya pengguna lebih yakin dan percaya. Itu adalah salah satu strategi perniagaan dan saya perlu ikut peredaran semasa,” jelasnya. – Agensi

Zoey sudah lali dengan kecaman. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Kim Jong Un bawa anak perempuan lawat markas tentera

SEOUL, KOREA SELATAN, 8 FEB - Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un membawa anak perempuannya melawat kem tentera bagi menandakan ulang tahun ke-75 penubuhan...
- Advertisment -