Tuesday, March 5, 2024
30.5 C
Brunei

  -

  10 cedera bangunan terbakar di Moscow

  MOSCOW, 9 FEB – Satu kejadian kebakaran yang berlaku di bumbung bangunan kediaman di utara Moscow mencederakan sekurang-kurangnya 10 orang, lapor media tempatan hari ini.

  “Menurut data awal, terdapat lebih daripada 10 cedera akibat kejadian,” agensi berita TASS Rusia memetik perkhidmatan kecemasan sebagai berkata.

  Kebakaran di bangunan kediaman di jalan Chernyakhovskogo berlaku pada waktu malam. Pada mulanya ia meliputi kawasan seluas 300 meter persegi, tetapi kemudian merebak ke 4,000 meter persegi.

  Kira-kira 400 orang telah dipindahkan dari bangunan itu. Helikopter perubatan tiba di tempat kejadian untuk membantu mangsa yang cedera.

  TASS melaporkan bahawa kebakaran ini adalah yang terbesar di sebuah bangunan kediaman di Moscow dalam sejarah Rusia baru-baru ini.

  Perkhidmatan akhbar Kementerian Kecemasan Rusia mengatakan bahawa kebakaran telah dipadamkan, dan penyelamat menyiram dan membongkar struktur. Dua buah helikopter dari Pusat Penerbangan Moscow menjatuhkan 50 tan air. Kira-kira 175 orang dan lebih daripada 50 unit peralatan berada di tapak itu.

  TASS melaporkan bahawa perkhidmatan kecemasan sedang mempertimbangkan litar pintas dalam pendawaian di bawah bumbung sebagai kemungkinan penyebab kebakaran. Kemungkinan lain, termasuk pembakaran, juga sedang dikaji.- Xinhua

  Gambar hiasan Freepik

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...