100 unit tablet disumbangkan kepada Kementerian Pendidikan

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 APRIL – Digital World Enterprise telah menyumbangkan sebanyak 100 unit tablet Lenovo kepada Kementerian Pendidikan bagi menyokong pembelajaran dalam talian serta membantu para pelajar yang memerlukan semasa pandemik COVID-19 di negara ini.

Hadir bagi menerima sumbangan pada majlis yang berlangsung Dewan Persidangan 1, Kementerian Pendidikan, hari ini, ialah Menteri Pendidikan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Hamzah bin Haji Sulaiman.

Sumbangan telah diserahkan oleh Pengarah Digital World Enterprise, Dayang Zubaidah binti Zainoh.

Turut hadir menyaksikan penyampaian sumbangan berkenaan ialah Timbalan Menteri Pendidikan, Datin Seri Paduka Dr Hajah Romaizah binti Haji Mohd Salleh, setiausaha-setiausaha tetap dan timbalan setiausaha tetap di Kementerian Pendidikan dan Kementerian Pengangkutan dan Infokomunikasi, Pemangku Ketua Eksekutif Pihak Berkuasa Industri Teknologi Info-Komunikasi Negara Brunei Darussalamn (AITI), Ir Haji Jailani bin Haji Buntar, pemangku ketua pengarah pendidikan, pengarah-pengarah Digital World Enterprise, pengurus sumber tenaga manusia Digital World Enterprise, ketua-ketua jabatan dan pegawai-pegawai kanan Kementerian Pendidikan.

Sumbangan berkenaan adalah kesinambungan kepada kempen untuk mengumpulkan peranti-peranti ICT bagi menyokong pembelajaran dalam talian untuk pelajar yang memerlukan dan dibuka sehingga 14 Mei depan.

Kempen berkenaan merupakan inisiatif bersama Kementerian Pendidikan, Kementerian Pengangkutan dan Info-Komunikasi dan AITI.

Sumbangan boleh disalurkan di Blok A, Institut Pendidikan Teknikal Brunei (IBTE) Kampus Sultan Saiful Rijal, Jalan Muara atau IBTE Kampus Jefri Bolkiah, Kuala Belait setiap Isnin hingga Khamis dan Sabtu dari pukul 8:30 pagi hingga tengah hari dan 2 petang hingga 4 petang, kecuali cuti awam.

Sepanjang bulan Ramadan, sumbangan boleh dihantar dari pukul 8:30 pagi hingga 1:30 petang pada hari-hari yang sama.

Dayang Zubaidah ketika menyerahkan sumbangan kepada Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Hamzah.