Thursday, April 18, 2024
34.4 C
Brunei

  -

  105 graduan Micronet terima sijil

  Oleh Sim Y. H. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 28 NOV – Setelah melalui pelbagai cabaran dalam pengajian, seramai 105 orang graduan yang berjaya untuk menamatkan pengajian mereka di Kolej Antarabangsa Micronet (Micronet) diraikan dalam Majlis Graduasi Micronet 2023 yang berlangsung di The Empire Brunei, hari ini.

  Hadir untuk menyempurnakan penyampaian sijil dalam pelbagai program IT dan Perniagaan Pearson BTEC Qualifications, International Certificate Level dan Higher National Diploma Level serta anugerah pelajar cemerlang ialah Setiausaha Tetap (Pengajian Tinggi) di Kementerian Pendidikan, Dr Haji Azman bin Ahmad.

  Turut hadir ialah Pemangku Naib Canselor Universiti Teknologi Brunei (UTB), Dr Mohammad Saiful bin Haji Omar; Pengarah Urusan Micronet, Joyce Lim; Pengetua dan Pengurus Besar Micronet, Sharon Chin, pegawai-pegawai kanan kerajaan, jemputan khas serta ibu bapa para graduan yang diraikan.

  Dalam kata alu-aluannya, Sharon Chin merakamkan ucapan tahniah kepada semua graduan atas usaha keras, pengorbanan dan ketekunan yang ditonjolkan oleh mereka dalam pengajian masing-masing.

  Beliau turut menyatakan penghargaan kepada ibu bapa, keluarga dan rakan-rakan para graduan yang sama-sama menemani para graduan dalam perjalanan mereka menuju ke garisan penamat pengajian mereka.

  Dr Haji Azman menyampaikan sijil kepada salah seorang graduan yang diraikan pada majlis yang diadakan di The Empire Brunei, kelmarin. – GAMBAR OLEH SIM Y. H.
  GAMBAR OLEH SIM Y. H.
  GAMBAR OLEH SIM Y. H.

  Majlis itu, tambahnya, merupakan sebuah majlis keriangan untuk meraikan para graduan, keluarga dan rakan-rakan mereka bagi menandakan sebuah pencapaian yang amat bermakna dalam kehidupan para graduan.

  Pada majlis itu, Dr Haji Azman menyempurnakan penyampaian sijil kepada seramai 105 orang graduan iaitu enam orang graduan dalam Pearson BTEC Level 1 Introductory Diploma in Information Technology, 15 graduan dalam Pearson BTEC International Level 2 Certificate in Information Technology, tiga graduan dalam Pearson BTEC International Level 2 Certificate in Business, 40 orang graduan dalam Pearson BTEC International Level 3 Diploma in Information Technology serta 41 orang graduan dalam Pearson BTEC Level 5 Higher National Diploma in Computing.

  Dr Haji Azman juga menyempurnakan penyampaian Anugerah Merit kepada Dayang Norhazatul A’tiyah binti Haji Mohamad Zuhdi Azally iaitu graduan Pearson BTEC International Level 3 Diploma in Information Technology dan Dayang Hisyamattul Hazimah binti Ramliee iaitu graduan Pearson BTEC Level 5 Higher National Diploma in Computing.

  Para penerima anugerah merit berkenaan menyatakan penghargaan kepada ibu bapa, keluarga dan rakan-rakan mereka yang banyak memberikan sokongan, dorongan serta semangat kepada mereka untuk menempuh pelbagai cabaran sepanjang pengajian mereka
  itu.

  Mereka juga menyatakan penghargaan kepada para pensyarah yang tidak pernah jemu untuk memberikan didikan, tunjuk ajar serta bimbingan kepada mereka apabila berhadapan dengan kesukaran dalam pengajian.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...