Thursday, November 30, 2023
25.8 C
Brunei

  -

  11 pelajar cemerlang diraikan

  Oleh Nurdiyanah R. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 17 NOV – Seramai 11 orang anak yatim yang mencapai keputusan cemerlang dalam Penilaian Sekolah Rendah (PSR) Tahun 2022 telah diraikan menerusi Majlis Penyampaian Anugerah Insentif Pelajar Cemerlang McDonald’s Brunei (AIPC McD) bertempat di McDonald’s Drive-Thru, Lambak, hari ini.

  Majlis berkenaan telah diungkayahkan dengan kerjasama McDonald’s Brunei dan DANA Pengiran Muda Mahkota Al-Muhtadee Billah untuk Anak-anak Yatim (DANA).

  Hadir selaku tetamu-tetamu kehormat bagi menyempurnakan penyampaian insentif kepada golongan pelajar berkenaan ialah ahli Lembaga Pengarah Makan Ceria Sdn Bhd, Haji Ahmad Fahruddeen bin Haji Mohd Azrae; Pengarah Urusan Samima Sdn Bhd, Haji Hidhayathullah bin Haji Tajudeen; dan Pemangku Penolong Pengarah Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah, Awang Samsudin bin Haji Puasa.

  Pada majlis berkenaan telah menyaksikan, Haji Ahmad Fahruddeen telah menyerahkan insentif dari McDonald’s Brunei berupa komputer riba, baucar makanan bernilai $50 dan baucar alat tulis $100 kepada setiap pelajar. Manakala, Haji Hidhayathullah telah menyampaikan insentif dari Samima Sdn Bhd berupa sebuah pencetak kepada pelajar-pelajar tersebut.

  AIPC McD merupakan sebuah inisiatif yang terletak di bawah Tanggungjawab Sosial Korporat McDonald’s Brunei, yang beroperasi dalam platform Indahnya Bersedekah sekali gus membuktikan kerjasama dan sokongan terhadap komuniti.

  Adapun kriteria AIPC 2023 berkenaan berdasarkan sepertimana yang ditetapkan oleh Jabatan Peperiksaan, Kementerian Pendidikan, mewujudkan standard kecemerlangan, dan pelajar itu bukan sahaja memenuhi tetapi menjangkau kejayaan mereka dengan mempamerkan jiwa dedikasi masing-masing.

  Haji Ahmad Fahruddeen menyampaikan sumbangan kepada salah seorang pelajar yang diraikan semasa majlis berkenaan. – GAMBAR OLEH MUIZ MATDANI
  Haji Ahmad Fahruddeen, Haji Hidhayathullah, Awang Samsudin dan para pelajar yang diraikan bergambar ramai semasa majlis berkenaan. – GAMBAR OLEH MUIZ MATDANI

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...