Sunday, December 4, 2022
23.3 C
Brunei

-

12 orang cedera parah dalam kebakaran kapal layar

RIGA, 17 Julai – Seramai 12 orang termasuk tujuh kanak-kanak telah mengalami kecederaan serius dalam kebakaran yang berlaku di sebuah kapal layar di ibu negara Latvia, Riga pada petang Ahad, kata penyelamat.

Perkhidmatan Bomba dan Penyelamat Negeri dimaklumkan mengenai kebakaran yang berbahaya pada kapal layar tersebut kira-kira 200 meter dari marina di Daugavgriva sejurus selepas pukul 4:30 petang waktu tempatan, agensi berita LETA melaporkan sebagai memetik perkhidmatan penyelamat.

Inta Saboha, seorang jurucakap bagi Perkhidmatan Bomba dan Penyelamat Negeri, memberitahu radio awam bahawa kebakaran berlaku selepas tiang kapal layar kapal tersebut terbang menembusi kabel voltan tinggi. Api menyebar ke kawasan itu seluas 20 meter persegi.

Sembilan kenderaan ambulans telah dikejarkan ke tempat kejadian untuk memberi bantuan kepada orang yang cedera dalam kejadian itu. Mereka yang tercedera telah dibawa ke hospital, di mana kebanyakannya mereka melecur dan dalam keadaan serius, kata laporan itu.

Bomba masih bergelut di tempat kejadian untuk memadamkan kebakaran di atas kapal layar itu. – Xinhua

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -