15 peserta bertuah Virtual Run & Cycle 2020 terima hadiah

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 NOV – Seramai 15 orang peserta bertuah yang menyertai Virtual Run & Cycle 2020 sempena Hari Jantung Sedunia 2020 menerima hadiah pada majlis penyampaian hadiah yang berlangsung di Gleneagles JPMC, hari ini.

Penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Menteri Kesihatan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham bin Haji Jaafar.

Sementara temu bual media dengan jurucakap penganjur acara dari Limin Cardio Fitness, Awang Halimin bin Shahbuddin menjelaskan, Virtual Run & Cycle 2020 dibahagikan kepada tiga kategori iaitu kategori 21km, 42km dan 100 Miles Cycling.

“Acara telah bermula pada 14 September hingga 8 Oktober yang lalu di mana lebih 200 peserta tidak melepaskan peluang menyahut cabaran tersebut,” jelasnya.

Beliau seterusnya menambah, acara seumpamanya pernah diadakan pada tahun lalu sempena Hari Jantung Sedunia dan telah mendapat sambutan yang menggalakkan daripada orang ramai.

“Untuk tahun ini, disebabkan pandemik yang melanda seluruh dunia, Limin Cardio Fitness telah mengambil inisiatif untuk mengadakan Virtual Run saja,” jelasnya.

Menurutnya lagi, setiap peserta yang menyertai acara berkenaan berpeluang mengikuti cabutan bertuah dan antara hadiah yang diberikan kepada peserta bertuah itu seperti Fitbit Smartwatch, saringan di Gleneagles JPMC yang mana kedua-dua hadiah ini disumbangkan oleh Gleneagles JPMC manakala baucar $100 dan $50 daripada Dynamik.

Yang Berhormat Menteri Kesihatan menyampaikan hadiah kepada salah seorang peserta bertuah.