Sunday, April 14, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  16 pasukan berentap di gelanggang

  Oleh Yusrin Junaidi – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 20 OKT – Bagi menyokong visi Kementerian Kesihatan iaitu Bersama ke Arah Warga Sihat, sebanyak 16 pasukan telah menyertai Kejohanan Badminton Kementerian Kesihatan bagi tahun 2023 yang berlangsung di Pusat Belia, di sini hari ini.

  Hadir selaku tetamu kehormat dan seterusnya merasmikan kejohanan berkenaan ialah Setiausaha Tetap, Kementerian Kesihatan, Haji Maswadi bin Haji Mohsin. Turut hadir ialah Timbalan Setiausaha Tetap (Profesional), Dr Ang Swee Hui; ketua-ketua jabatan, serta pegawai-pegawai dan kakita-ngan-kakitangan di Kementerian Kesihatan.

  Majlis dimulakan dengan bacaan Surah Al-Fatihah oleh Pegawai Pelajaran, Unit Perkhidmatan Ugama, Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha, Awang Ahmad Syujaiee bin Mudim Haji Metassim.

  Majlis diteruskan dengan ucapan alu-aluan daripada Pengarah Perkhidmatan Makmal, Kementerian Kesihatan, Dr Hajah Surita binti Haji Mohd Taib selaku pengerusi bersama majlis. Menurut Dr Hajah Surita, kejohanan ini merupakan anjuran bersama Jabatan Perkhidmatan Makmal dan Jabatan Dasar dan Perancangan, Kementerian Kesihatan, di mana semua peserta akan bertanding untuk merebut piala pusingan Menteri Kesihatan.

  Beliau berharap semua kakitangan yang bertanding dapat menunjukkan semangat kesukanan berpasukan yang baik. Antara objektif lain kejohanan ini ialah untuk mengenal pasti pemain-pemain yang berpotensi bagi mewakili Kementerian Kesihatan; mengeratkan hubungan silaturahim dan kerjasama di antara Kementerian Kesihatan dan jabatan-jabatan di bawahnya; memupuk semangat kesukanan dalam kalangan pegawai dan kakitangan; serta bagi menggalakkan penglibatan diri dalam sukan badminton.

  Haji Maswadi bergambar ramai bersama para peserta di Pusat Belia Bandar Seri Begawan, kelmarin. – Gambar oleh Yusrin Junaidi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...