Saturday, September 30, 2023
23.3 C
Brunei

  -

  16 tahun rehat, kini kembali dengan Ku Serah

  Vokalis kumpulan nasyid Saujana, Dr Idzu Baharin kini muncul dengan single terbaharu, Ku Serah selepas 16 tahun merehatkan diri daripada industri hiburan tempatan.

  Dr Idzu atau nama sebenarnya Khairul Idzwan Baharin, 41, bagaimanapun mengakui minat terhadap bidang nyanyian tidak pernah hilang meskipun sekian lama menyepikan diri.

  Kata Dr Idzu, sekitar 2006 dia mengambil keputusan untuk memberi fokus kepada kerjaya dalam bidang perubatan di sebuah hospital sekaligus melupakan hasrat meneruskan karier nyanyian.

  “Saya lebih fokus kepada kerjaya dalam bidang perubatan sebelum masuk bidang penyelidikan dan pengilangan pula.

  “Boleh dikatakan sibuk dengan kerja sehinggalah saya mencuba bidang perniagaan pula. Minat dalam nyanyian itu masih ada tetapi tidak aktif seperti dulu,” jelasnya yang kini mengusahakan sebuah syarikat.

  Mengulas mengenai lagu baharu hasil ciptaannya dengan Ahmad Jeffny, Dr Idzu memberitahu dia memilih konsep ketuhanan yang digabung dengan genre R&B. Diterbitkan oleh Kharisma Music, Dr Idzu mengharapkan lagu tersebut dapat memberikan mesej positif kepada masyarakat.

  Dalam pada itu Dr Idzu turut menafikan kemunculan semula dalam industri semata-mata untuk mengejar populariti.

  “Umur saya pun lebih 40 tahun. Jadi, bukan lagi masa untuk kemasyhuran tetapi lebih kepada berkongsi karya dan berjumpa dengan peminat baru yang kenal saya menerusi media sosial,” jelasnya.

  Dr Idzu yang masih aktif dengan Saujana baru selesai mengadakan rakaman semula video muzik Sepohon Kayu bagi meraikan ulang tahun ke-25 kumpulan nasyid itu. – Agensi

  Dr Idzu Baharin kini muncul dengan single terbaharu, Ku Serah selepas 16 tahun merehatkan diri daripada industri hiburan tempatan. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Singa baham tuan

  TOKYO, 29 SEPT – Seorang penjaga zoo di taman safari Jepun terbunuh selepas seekor singa dipercayai menyerangnya ketika dia cuba membawa haiwan itu masuk...