Friday, September 30, 2022
25.5 C
Brunei

249 sertai larian 8 jam di Sg Liang

-

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 8 OGOS – Seramai 249 peserta telah menyertai acara larian mengelilingi litar trek hutan Sungai Liang dalam Perlumbaan Ketahanan 8 Jam 8-dicted Sungai Liang yang diadakan pada kelmarin.

Hadir bagi menyaksikan acara tersebut adalah Penghulu Mukim Bukit Sawat dan Pemangku Penghulu Mukim Labi, Haji Mohd Salleh bin Haji Othman. Ketibaan Haji Mohd Salleh dialu-alukan oleh Pemangku Penghulu Mukim Liang merangkap Ketua Kampung Sungai Liang, Awang Mohammad Haszrin bin Bagol.

Juga hadir Pemangku Ketua Kampung Labi 2, Awang Muhammad Nurazri bin Haji Abdul Mustafah dan wakil-wakil dari Pasukan Polis Diraja Brunei, Jabatan Bomba dan Penyelamat, dan Emergency Medical Ambulance Services (EMAS), yang membantu memantau keselamatan peserta sepanjang acara.

Dalam ucapan alu-aluan, Awang Mohammad Haszrin menjelaskan acara larian itu merupakan anjuran Majlis Perundingan Kampung Sungai Liang dengan kerjasama Lumut Runner Group, Sungai Liang Hikers dan TSRT Group.

Barisan penaja terdiri daripada Soon Lee Sungai Liang, Perusahaan CTY Brunei, Syarikat Pembinaan Makmur Jaya, Madi Creative, Goodr_bwn dan Santai Art.

Juara kategori terbuka lelaki menerima hadiah daripada tetamu kehormat.

Nur Mohammad Hidayat Salihin menjuarai kategori lelaki terbuka dengan catatan masa 19 pusingan 7:38:25.92. Naib juara disandang oleh Khairee Haji Kamsol dengan kiraan masa 7:40:30.54 dan tempat ketiga dimenangi oleh Muhammad Shazmeelsha Omarsah, catatan masa 7:50:30.53, masing-ma- sing melengkapi 19 pusingan.

Manakala Ariana menjuarai kategori perempuan terbuka yang melengkapi 16 pusingan dengan catatan masa 7:36:03.34. Naib johan dimenangi oleh Pengiran Mas Norazlin binti Pengiran Momin dengan kiraan masa 7:36:12.59, Pengiran Mas Norhazilinah binti Pengiran Momin menyandang tempat ketiga dengan masa yang direkodkan 7:40:48.67. Mereka berjaya melengkapi 16 pusingan.

Bagi kategori lelaki ve- teran, Shamseleffandy bin Haji Sulaiman menewaskan peserta yang lain apabila melengkapi 20 pusingan dengan catatan masa 7:28:53.68, diikuti oleh Zainor Sam Muhammad Zain dan Abdul Ramlan Maarof yang memenangi tempat kedua dan ketiga apabila masing-masing melengkapi 18 dan 17 pusingan.

Kategori veteran wanita dijuarai Husna Abdullah Jashree Burub apabila berjaya melengkapi 15 pusingan dengan catatan masa 6:56:19.60. Bay Luke berjaya memperoleh tempat kedua dengan melengkapi 15 pusingan, 7:31:09.37, Rahayu Anina turut melengkapi 15 pusingan dengan kiraan masa 7:43:57.06.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China: Tiada siapa berhak guna veto nasib rakyat Palestin

BEIJING, 29 SEPT - China menegaskan tiada siapa berhak menggunakan kuasa veto masing-masing dalam isu-isu mengenai masa depan dan nasib rakyat Palestin, lapor agensi...
- Advertisment -