28 murid cedera terkena serpihan siling tercabut akibat ribut

MELAKA, 11 OGOS – Seramai 28 murid Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Malim, di sini cedera ringan selepas terkena serpihan siling blok B dan C yang tercabut akibat ribut yang berlaku dalam kejadian pada 10 pagi tadi.

Timbalan Menteri Pendidikan Datuk Dr Mah Hang Soon berkata, kejadian yang berlaku ketika waktu rehat itu mengakibatkan mangsa di empat bilik darjah di tingkat teratas bangunan yang terdiri daripada murid Tahun Dua dan Tahun Lima itu dihantar ke Hospital Melaka dan Klinik Kesihatan Tengkera untuk rawatan selanjutnya.

“Enam murid menerima rawatan sebagai pesakit luar di hospital manakala 22 murid lagi menerima rawatan di klinik kesihatan. Murid-murid lain dibenarkan balik ke rumah masing-masing dan mereka berada dalam keadaan stabil.

“Pihak Jabatan Pendidikan Negeri Melaka telah memak-lumkan bahawa setakat ini keputusan awal adalah kita memberikan cuti dua hari kepada murid-murid sekolah ini iaitu hari ini dan esok. – Bernama

Keadaan kelas yang mengalami kerosakan teruk akibat dilanda ribut kencang pada 10:17 pagi kelmarin, di Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) Cina, Malim, Melaka. – Bernama