Thursday, April 18, 2024
28.5 C
Brunei

  -

  3 terbunuh termasuk wartawan, budak 9 tahun

  WASHINGTON, 23 FEB – Seorang wartawan televisyen tempatan dan seorang kanak-kanak perempuan berusia sembilan tahun mati ditembak di kawasan kejiranan Florida, berhampiran lokasi pembunuhan yang berlaku beberapa jam sebelum itu.

  Suspek dipercayai kembali ke lokasi kejadian di kawasan kejiranan Pine Hills di Orlando pada Rabu.

  Dalam kejadian itu, dua pengamal media dari Spectrum News 13 ditembak ketika membuat liputan mengenai pembunuhan seorang wanita di lokasi berkenaan.

  Mereka dilaporkan berada di dalam van berhampiran lokasi pembunuhan awal sebelum didatangi suspek yang kemudian melepaskan tembakan.

  Seorang daripada mereka dilaporkan kritikal sebelum meninggal dunia di hospital.

  Suspek kemudian meluru ke sebuah rumah berhampiran dan menembak seorang wanita dan anak perempuannya berusia sembilan tahun.

  Kanak-kanak itu disahkan meninggal dunia, manakala ibunya dalam keadaan kritikal.

  “Kami mengucapkan takziah kepada semua keluarga mereka.

  “Ini adalah hari yang menyedihkan bagi komuniti kami,” kata Pejabat Sheriff di Twitter.
  Suspek yang dikenal pasti sebagai Keith Melvin Moses berusia 19 tahun telah ditahan, lapor agensi Anadolu memetik Pejabat Sheriff Orange County, Florida.

  Motif di sebalik kejadian masih dalam siasatan. – Bernama

  Syerif Orange County, John Mina bercakap kepada wartawan semasa sidang media mengenai kejadian tembakan di Orlando, Florida pada 22 Februari 2023. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...