Thursday, June 8, 2023
28.3 C
Brunei

  -

  32 anak yatim warga MOFE terima derma

  Oleh Salawati Haji Yahya

  BANDAR SERI BEGAWAN, 22 APRIL – Seramai 32 orang anak yatim warga Kementerian Kewangan dan Ekonomi (MOFE) serta jabatan-jabatan di bawahnya telah menerima sumbangan pada Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran dan Penyampaian Derma kepada Anak-anak Yatim berlangsung di Dewan Teater, Bangunan Kementerian Kewangan dan Ekonomi, Commonwealth Drive, kelmarin.

  Hadir selaku tetamu kehormat seterusnya menyampaikan sumbangan ialah Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dan Ekonomi Kedua, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Amin Liew bin Abdullah.

  Turut hadir ialah Timbalan Menteri Kewangan dan Eko-nomi (Fiskal), Dato Seri Paduka Haji Ahmaddin bin Haji Abdul Rahman, setiausaha-setiausaha tetap, pengarah urusan Brunei Darussalam Central Bank, ketua-ketua jabatan dan bahagian, pegawai-pegawai dan kakitangan Kementerian Kewangan dan Ekonomi serta jabatan-jabatan di bawahnya.

  Majlis telah diserikan dengan ceramah khas yang disampaikan oleh Da’ie bertauliah Majlis Ugama Islam Brunei di Kementerian Hal Ehwal Ugama, Awang Khairul Mu’az bin Haji Sibodaud.

  Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran merupakan aktiviti keagamaan tahunan kementerian tersebut dan pada tahun ini ia diselenggarakan oleh Bahagian Rancangan Kemajuan Negara dan Lembaga Tawaran Negara.

  Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Amin Liew menyampaikan derma pada majlis sambutan Nuzul Al-Quran berkenaan. – Gambar oleh Bahyiah Bakir
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Biparjoy dijangka terus mengganas

  NEW DELHI, 7 JUN – Jabatan Meteorologi India (IMD) hari ini berkata lekukan dalam yang memuncak menjadi ribut siklon teruk Biparjoy di bahagian timur-tengah...
  - Advertisment -