49 warga Thailand pulang naiki penerbangan khas RB

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 16 SEPT – Seramai 49 orang lagi warga Thailand pulang ke tanah air mereka menerusi penerbangan khas Syarikat Penerbangan Diraja Brunei (RB) BI519, hari ini.

Penerbangan khas kali ketiga yang berlepas pukul 10:55 pagi itu adalah kerjasama di antara Kedutaan Diraja Thailand di Negara Brunei Darussalam dengan RB bagi membawa pulang warga Thailand yang berada di negara ini.

Hadir di Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei bagi mengucapkan selamat berlepas ialah Duta Besar Istimewa dan Mutlak Thailand ke Negara Brunei Darussalam, Puan Yang Terutama Wanthanee Viputwongsakul.

Sebelum menaiki pesawat, para penumpang juga menerima beg penjagaan kesihatan yang mengandungi barangan keperluan perjalanan seperti penutup mulut dan hidung, pensanitasi tangan dan bungkusan makanan tengah hari yang disampaikan oleh PYT Wanthanee Viputwongsakul.

Puan Yang Terutama turut melahirkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam khususnya Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri, Kementerian Hal Ehwal Luar Negeri, Jabatan Imigresen dan Pendaftaran Kebangsaan, Jabatan Penerbangan Awam serta RB atas bantuan dan kerjasama menguruskan penerbangan khas itu.

Seramai 49 orang warga Thailand pulang ke tanah air menerusi penerbangan khas RB, kelmarin. – Gambar serahan Kedutaan Diraja Thailand