Saturday, September 23, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  5 keluarga mangsa bencana terima bantuan

  Oleh Yusrin Junaidi – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 17 SEPT – Lima buah keluarga yang terlibat dalam kejadian kebakaran, angin kencang dan rumah roboh telah menerima bantuan kewangan kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam melalui Jabatan Pembangunan Masyarakat, kelmarin.

  Majlis penyerahan bantuan telah berlangsung di Dewan Citra Budaya, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan (KKBS) di mana hadir selaku tetamu kehormat bagi menyampaikan bantuan kewangan ialah Setiausaha Tetap (Kemasyarakatan) di KKBS, Hajah Nor Ashikin binti Haji Johari.

  Menurut KKBS, sebuah keluarga merupakan mangsa yang terlibat dalam kejadian kebakaran di Kampung Layong, Daerah Tutong, dua buah keluarga terlibat dalam kejadian rumah roboh di Kampung Saba Tengah dan Kampung Setia B, Daerah Brunei dan Muara manakala itu, dua buah keluarga mangsa kejadian angin kencang di Kampung Batu Marang dan Kampung Bakut Pengiran Siraja Muda.

  Kesemua mangsa dan penghuni rumah yang terlibat dalam kejadian-kejadian bencana tersebut dalam keadaan selamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

  Bantuan kewangan berkenaan adalah bagi meringankan kesusahan yang dialami oleh mangsa-mangsa berkenaan.

  Hajah Nor Ashikin menyampaikan sumbangan kepada salah seorang wakil keluarga pada majlis yang berlangsung di Dewan Citra Budaya, KKBS baru-baru ini. – Gambar serahan JAPEM
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...