Wednesday, December 7, 2022
31.3 C
Brunei

-

54 pelajar tadika diraikan

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 15 NOV – Seramai 54 orang pelajar KG3 Sekolah St Margaret, Seria yang telah menghabiskan tiga tahun pembelajaran diraikan dengan Majlis Graduasi baru-baru ini.

Hadir pada majlis berkenaan adalah ahli Lembaga Pengarah (BoD) sekolah, Mildred Lim Yueh Ming selaku tetamu kehormat majlis, bersama-sama ahli BoD sekolah yang lain, ibu bapa dan penjaga, serta pelajar dari peringkat tadika sekolah tersebut yang disambut oleh pengetua mereka, Liew Yong Kim.

Dalam ucapan perasmian yang disampaikan oleh Penyelia Tadika sekolah, Monica Lim, beliau menjelaskan kepentingan meraikan sambutan seperti itu kerana ia berfungsi sebagai batu loncatan ke pendidikan formal.

Beliau turut mengambil kesempatan untuk merakamkan ucapan terima kasih atas sokongan yang diterima oleh pihak sekolah daripada ibu bapa dan penjaga kerana ia merupakan salah satu tonggak utama dalam memastikan anak-anak mereka dapat mengembangkan kemahiran dan pengetahuan mereka.

Dalam pada itu, satu kebolehan yang ditekankan oleh Monica ialah numerasi dan literasi, di mana guru-guru sekolah itu telah mengorak pelbagai langkah, terutamanya dengan kerjasama Sekolah Panaga.

“Saya ingin mengambil kesempatan untuk merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada guru-guru dari Sekolah Panaga bagi usaha ikhlas mereka menganjurkan Sesi Perkongsian Pembangunan Profesional untuk Tadika dalam meningkatkan kemahiran numerasi dan literasi kami untuk pengajaran yang lebih baik,” tambahnya.

Antara pelajar tadika ketika menyanyikan lagu graduasi semasa majlis berkenaan.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Penghormatan buat Jiang Zemin

BEIJING, 6 DIS – Siren kedengaran di seluruh China hari ini ketika Parti Komunis mengadakan perkabungan bekas pemimpin, Jiang Zemin, memberi penghormatan kepadanya sebagai...
- Advertisment -