Tuesday, December 5, 2023
23.1 C
Brunei

  -

  6 pelajar tamat latihan amali di Serikandi EDS

  Oleh Daniel Lim

  BELAIT, 30 JULAI – Serikandi Engineering Design Services (EDS) hari ini mengadakan majlis penghargaan bagi enam orang pelajar yang menamatkan latihan amali selama dua bulan di syarikat itu pada majlis yang berlangsung di ibu pejabatnya di KB Sentral.

  Enam pelajar itu terdiri daripada tiga pelajar dari Universiti Brunei Darussalam (UBD) dan tiga pelajar dari Universiti Teknologi Brunei (UTB) yang telah menjalani latihan amali di pelbagai jabatan di bawah Serikandi EDS.

  Hadir pada majlis itu ialah Pengerusi dan Pengarah Urusan Kumpulan Syarikat-syarikat Serikandi, Shaikh Haji Khalid bin Shaikh Haji Ahmad, Ketua Pegawai Eksekutif Perkhidmatan Medan Minyak Serikandi, Revi Thuruthiyil Bhaskaran dan Pengurus Kontrak Serikandi EDS, Dato Paduka Haji Awang Jamain bin Haji Julaihi. Ia turut dihadiri oleh perwakilan UBD dan UTB serta BSP.

  Shaikh Haji Khalid dalam ucapan ringkasnya mengucapkan tahniah kepada pelatih kerana menamatkan latihan amali mereka dengan jayanya dan berharap masa mereka di syarikat itu memberikan mereka pengalaman berharga.

  Salah seorang pelatih dari UBD, Awangku Abdul Mu’az bin Pengiran Zamanulalam menjelaskan beliau meraih pengalaman dan pembelajaran berharga dalam bidang kerja masing-masing dan nasihat kerjaya yang akan membolehkan mereka membuat pemilihan kerjaya pada masa hadapan.

  “Latihan amali ini membolehkan kami belajar, mengembangkan kemahiran dan mengkaji semula matlamat kerjaya masa depan kami. Saya amat berterima kasih kepada Serikandi EDS kerana memberi peluang dan pendedahan serta mendoakan syarikat ini terus menjadi penyedia perkhidmatan minyak dan gas terkemuka pada masa akan datang,” tambahnya.

  Majlis turut diisi dengan tayangan video mengenai perjalanan dan masa pelajar amal di syarikat tersebut diikuti penyampaian sijil penghargaan oleh Shaikh Haji Khalid.

  Gambar ramai pelajar yang diraikan bersama pihak pengurusan Serikandi EDS.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India setuju tarik balik tentera dari Maldives

  NEW DELHI, 4 DIS – India telah bersetuju untuk menarik balik tenteranya dari Maldives, kata presiden kepulauan strategik itu, memenuhi janji yang dibuatnya menjelang...