600 Orang tunai umrah pakej DHSB

BANDAR SERI BEGAWAN, 11 OKT – Lebih 600 orang yang akan mengerjakan umrah dari Oktober hingga Disember depan akan pergi menggunakan pakej Darussalam Holdings Sdn Bhd (DHSB).

Menurut kenyataan yang dikeluarkan DHSB, jumlah besar berkenaan disebabkan cuti sekolah yang panjang pada Disember dan permulaan musim sejuk di Arab Saudi.

Sehubungan itu, DHSB telah mengadakan taklimat pertama bagi bakal jemaah umrah yang berlangsung di Dewan Mahligai, Airport Mall, Berakas, hari ini.

Taklimat disampaikan oleh Ketua Umrah dan Haji DHSB, Pengiran Haji Ibarahim bin Pengiran Haji Bakar dan tazkirah pula disampaikan oleh Pegawai Agama DHSB, Haji Abdul Aziz bin Haji Abdul Rahman.

Kenyataan juga menyebut bahawa taklimat itu diadakan bagi memberikan pemahaman lebih mendalam kepada bakal jemaah umrah mengenai apa yang dijangkakan semasa perjalanan mereka dan umrah. Taklimat berkenaan turut disusuli dengan sesi soal jawab.

Kumpulan pertama umrah akan berlepas pada 18 Oktober ini manakala penerbangan terakhir adalah pada 24 Disember termasuk kumpulan Umrah Plus serta jemaah umrah persendirian atau FIT.

Bakal jemaah umrah mendengarkan taklimat di Dewan Mahligai, Airport Mall, Berakas, kelmarin.