7 anggota bomba dinaikkan pangkat

Oleh Salawati Haji Yahya
Gambar Serahan JBP

BANDAR SERI BEGAWAN, 11 OGOS – Tujuh orang ahli bomba kelas satu telah dinaikkan pangkat sebagai ahli bomba kanan dan telah menerima tanda pangkat masing-masing pada majlis yang berlangsung di Mes Pegawai, Dewan Serbaguna Ibu Pejabat Bomba dan Penyelamat, Jalan Landasan Lama Berakas, baru-baru ini.

Majlis penyampaian tanda pangkat itu disempurnakan oleh Penolong Pengarah Perancangan Latihan dan kakitangan, Hajah Siti Mayang binti Haji Hussin.

Ahli-ahli bomba yang dinaikkan pangkat berkenaan ialah ABKS 524 Affandi bin Haji Untong, ABKS 574 Mohd Sufri bin Haji Bagol, ABKS 130 Khirur Rizal bin Haji Badar, ABKS 660 Jahatin bin Jamil, ABWKS 434 Bibi Norsni binti Haji Abdul Rahman, ABWKS 352 Hartini binti Ismail dan ABWKS 413 Nurul Izzati bin Abdullah Utis.

Majlis tersebut dihadiri oleh penolong-penolong pengarah, pegawai kanan, pegawai, anggota serta kakitangan Jabatan Bomba dan Penyelamat serta ahli-ahli keluarga pegawai-pegawai yang diraikan.

Jabatan tidak lupa mengucapkan syabas dan tahniah atas kenaikan pangkat tersebut dan diharapkan ia sebagai satu dorongan untuk meningkatkan lagi komitmen, kualiti, produktiviti dan mutu kerja yang lebih efektif ke arah menuju kecemerlangan bagi mencapai visi dan misi jabatan ini.

Hajah Siti Mayang memasangkan tanda pangkat kepada ahli bomba yang baharu dinaikkan pangkat.
Salah seorang anggota bomba yang dinaikkan pangkat menerima tanda pangkat pada majlis itu.