Friday, March 31, 2023
23.2 C
Brunei

-

80 pain darah berjaya dikumpul

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 15 MAC – Seramai 80 orang penderma berjaya menyumbang darah bagi tujuan yang baik sebagai sebahagian daripada kempen derma darah yang dianjurkan oleh Kelab Rotary Belait (RCB) dengan kerjasama Unit Tabung Darah di Hospital Suri Seri Begawan, Kuala Belait, baru-baru ini.

Diadakan di Pusat Pembelajaran dan Pembangunan yang terletak di dalam kawasan hospital tersebut, kempen berkenaan telah menarik lebih daripada 102 pendaftar dan daripada jumlah itu, hanya 80 yang layak untuk menyumbang satu pain darah setiap seorang.

Presiden RCB, Henrietta Hiew mengulas tentang kejayaan luar biasa kempen tersebut dan beliau mengucapkan terima kasih atas sokongan semua orang bagi pihak kelab.

“Kami berharap kempen ini akan menjadi inspirasi untuk orang lain menyumbang dan meningkatkan bekalan darah terutamanya di Daerah Belait,” tambahnya.

Bagi menghargai sumbangan darah yang telah diberikan, RCB telah memberikan beg cenderahati kepada penderma pada akhir kempen.

Warga Unit Tabung Darah bersalah salah seorang penderma darah.
Henrietta Hiew menyerahkan beg cenderahati kepada salah seorang penderma darah.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Otai impi meluncur ombak hingga usia 100

FUJISAWA, JEPUN, 30 MAC – Seorang warga emas membuktikan bahawa usia bukan penghalang untuk melakukan pelbagai aktiviti lasak seperti meluncur ombak. Seiichi Sano mula meluangkan...
- Advertisment -