Wednesday, October 4, 2023
32.7 C
Brunei

  -

  9 cedera ditembak berhampiran pantai di Hollywood, Florida

  HOLLYWOOD, 30 MEI – Sembilan orang cedera kelmarin, apabila tembakan meletus di sepanjang persiaran tepi pantai di Hollywood, Florida, menyebabkan orang ramai berlari mencari perlindungan di sepanjang pantai yang sesak pada Hari Peringatan.

  Beberapa orang yang cedera telah dibawa ke hospital kanak-kanak, kata jurucakap polis, Deanna Bettineschi.

  Sembilan orang yang cedera termasuk enam orang dewasa dan tiga kanak-kanak, menurut jurucakap Sistem Penjagaan Kesihatan Memorial, Yanet Obarrio Sanchez. Kesemua mangsa berada dalam keadaan stabil, katanya.

  Bettineschi berkata empat kanak-kanak berumur antara 1 dan 17 tahun dipukul, bersama lima orang dewasa antara 25 dan 65 tahun. Seorang menjalani pembedahan lewat kelmarin manakala yang lain stabil, katanya. Tidak jelas sama ada pihak hospital mengira seorang berusia 17 tahun sebagai dewasa.

  Bettineschi berkata, tembakan berlaku sejurus sebelum jam 7 malam. Pergaduhan berlaku, sekurang-kurangnya satu pistol dikeluarkan dan tembakan dilepaskan. Sekurang-kurangnya seorang telah ditahan, tetapi polis sedang mencari lebih ramai suspek. – AP

  Polis bertindak balas terhadap tembakan berhampiran Hollywood Beach Broadwalk di Hollywood, Florida, kelmarin. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di Taiwan

  TAIPEI, 4 OKT - Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di beberapa bahagian di Taiwan pada hari ini ketika pulau itu bersiap sedia menghadapi angin...