Monday, February 26, 2024
30 C
Brunei

  -

  Abdul Malik Sofri muncul juara Beyblade

  BANDAR SERI BEGAWAN, 22 JAN – Abdul Malik Sofri bin Mohd Ariffin dari pasukan Jakusha Bladers (JB) muncul juara setelah berjaya menewaskan Harris Abdullah juga dari pasukan yang sama dalam perlawanan akhir Beyblade X, Bit Flat dan Low Flat anjuran Jakusha Tour yang diadakan di Teratak DBos di Kampung Mentiri, kelmarin, sekali gus berjaya membawa pulang hadiah utama telefon bimbit Poco C40.

  Sementara itu, tempat ketiga dimenangi oleh Massuny bin Haji Mohid dari Pasukan Underground Beys setelah menewaskan Muhammad Faris Azmeer bin Abdullah dari pasukan JB yang menduduki tempat keempat.

  Manakala pemenang hadiah lapan teratas disandang oleh Mimi Nazuwan dari JB, Julkarnain dari SA dan Aediesopian dari JB.

  Dalam perebutan Liga Beyblade Brunei Darussalam bagi tahun 2023/2024, pasukan JB masih mengungguli carta liga dengan memperoleh 119 mata diikuti pasukan Ghostbeys dengan 72 mata sekali gus berjaya memintas pasukan Underground Beys (UB) yang memperoleh 70 mata serta pasukan Santai Aja Bladerz (SA) yang mengutip 61 mata dan Beyblade Madness (BM) dengan tujuh mata.

  Abdul Malik Sofri ketika menerima hadiah utama pertandingan Beyblade. – GAMBAR SERAHAN DBOS BEYS BEYBLADE BRUNEI DARUSSALAM
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan tetapkan Khamis hari terakhir doktor mogok kembali bekerja

  SEOUL, 26 FEB - Kerajaan Korea Selatan memberi doktor muda yang mogok empat hari untuk melaporkan diri ke tempat kerja, dengan berkata hari ini...