Saturday, September 23, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  Achey bantu ambil motosikal disita

  Selepas menerima hadiah berupa sebuah motosikal baharu daripada pempengaruh Aisar Khaled, kini giliran pelakon dan pelawak, Achey pula ingin membantu penunggang p-hailing yang motosikalnya disita pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) kelmarin.

  Menurut Achey, dia memuji sikap pemandu p-hailing tersebut kerana mengakui kesilapannya dan tidak menyalahkan mana-mana pihak.

  “Assalamualaikum. Berkenaan ‘Abang Panda’ yang motosikalnya disita itu, saya sudah cuba hubunginya dan nama dia Shahrul berumur 26 tahun.

  “Alhamdulillah dia dapat sebuah motosikal daripada Aisar Khaled. Dia pun sudah bagitahu yang dia tidak akan berikan apa-apa kenyataan dan mengaku salahnya,” katanya.

  Perkara itu dikongsikan sendiri oleh pelakon filem Mat Tudung Begins menerusi sebuah hantaran video di aplikasi TikTok.

  Pada masa sama, Achey turut memaklumkan dia akan membantu pemandu p-hailing tersebut untuk mengambil semula motosikal yang disita selain turut akan menampung segala kos untuk membaik pulih, kongsi Media Hiburan.

  “Budaknya bagus dan bercakap pun lembut. Motosikalnya disita sebab cukai jalan mati, tiada penutup rantai dan cermin sisi kiri.

  “Motosikal itu akan diambil di JPJ Senawang. Namun, saya sudah bercakap dengannya, apa-apa kos untuk ambil semula atau membaiki motosikal itu, jangan sampai keluar duit sendiri,” ujarnya. – Agensi

  Achey turut memaklumkan dia akan menampung segala kos untuk membaik pulih motosikal tersebut. – mStar
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...