Aeril Zafrel disihir?

Pelakon Aeril Zafrel yang sembuh dari COVID-19 mendedahkan diri dan keluarganya disihir oleh seseorang, baru-baru ini. Pendedahan itu dikongsikan Aeril melalui kemas kini terbaharu di Instagramnya.

Melalui kemas kini tersebut, Aeril menunjukkan tiga bentuk objek seperti ‘patung manusia’ dengan kepala berlubang di tengah sementara terdapat ukiran yang tidak difahami pada bahagian ’badan’.

“Setiap orang ada ujian, cubaan dan dugaan masing-masing. Hanya dengan pertolongan Allah sahaja segala-galanya dipermudahkan jalan keluarnya dan mampu dihadapi dengan tenang.

“Begitu juga dengan saya, Alhamdulillah… Allah hantarkan bantuannya menerusi orang yang arif – saya dan keluarga terselamat daripada permainan ilmu sihir ‘seseorang’ baru-baru ini,” tulis Aeril pada bahagian kapsyen.

Bersama pendedahan yang mengejutkan itu, Aeril menyampaikan permohonan maaf sekiranya banyak membuat silap tanpa disedari sehingga menyinggung perasaan pihak lain sehingga individu tersebut mengambil langkah melakukan percubaan sihir terhadapnya.

Baru-baru ini, Aeril Zafrel mendedahkan dirinya dan keluarganya disihir oleh seseorang yang dikongsikan melalui kemas kini terbaharu di Instagramnya. – Agensi

Setelah meminta maaf, dia juga mengatakan telah memaafkan pihak yang berniat tidak baik kepadanya. Selain menyerahkan segala urusan kepada Allah, dia juga mengajak pertemuan empat mata bersama pihak yang berasa sakit hati dengannya.

“Sejujurnya saya memaafkan perbuatan aniaya ‘pihak itu’ kepada saya. Selebihnya saya serahkan pada Allah Rafiqul A’la. Semoga bertaubat dengan sesungguhnya.

“Sekiranya masih ada lagi rasa tidak puas hati atau ingin melampiaskan amarah atau menegur kesilapan saya – marilah bertemu secara nyata dan Insya Allah saya akan berlapang dada untuk mendengarnya dan membetulkan apa jua kesalahan saya jika ada.

“Saya mohon ampun maaf pada semua. Saya serahkan diri saya, isteri dan anak-anak kepada sebaik-baik tempat berlindung dan perlindungan Yang Maha Menyelamatkan – Allahhu Robbi,” akhirinya.

Suami Wawa Zainal itu bagaimanapun tidak menjelaskan bagaimana dia menemui objek khurafat dan siapa yang membantunya ‘mengesan’ dirinya dan keluarga hampir terkesan sihir. – Agensi