Sunday, December 4, 2022
25.9 C
Brunei

-

Aguero kekal di Etihad – Pep

HOUSTON, 20 Julai – Pengurus pasukan Man City Pep Guardiola semalam berkata dia tidak bercadang untuk menjual Sergio Aguero (gambar) tetapi mengesahkan kelab dalam perbincangan bagi ‘tiga atau empat’ pengambilan pemain baru.

Bercakap kepada wartawan menjelang pertemuan Manchester City menentang United di Hosuton hari ini, Guardiola untuk mengurangkan kedudukan di bawah spekulasi mengenai masa depan pemain penyerang Argentina itu.

“Dia adalah pemain kami. Dia akan kekal di sini,” kata Guardiola mengenai Aguero tetapi dia tidak bercakap mengenai kemungkinan perpindahan bagi pemain antarabangsa Chile dari Arsenal, Alexis Sanchez.

Sanchez dilaporkan mahu meninggalkan Emirates walaupun pengurus pasukan Arsene Wenger menyatakan pemain itu bukan untuk dijual.

“Alexis adalah pemain dari Arsenal. Arsene menyatakannya, kerana dia tahu lebih banyak dari saya,” kata Guardiola.

Guardiola muncul untuk mengesahkan minat City terhadap pemain pertahanan Real Madrid, Danilo, dan Benjamin Mendy dari Monaco tetapi sekali lagi enggan untuk menyatakan secara terperinci.

“Kami bercakap kepada tiga atau empat pemain dengan tiga, empat, lima tahun seterusnya. Mereka adalah pemain muda,” kata Guardiola.

“Kami mempunyai pilihan bagi pemain yang hadir tetapi sehingga persetujuan dicapai bagi menghormati kelab-kelab lain. Saya tidak dapat menyatakannya.

“Mendy adalah kes yang sama seperti Danilo. Kami mempunyai sasaran dan kami akan melihat apa yang berlaku. Dia adalah pemain Monaco jadi saya tidak dapat mengulas.”

City sementara itu merancang untuk melepaskan pemain penyerang Kelechi Iheanacho, yang hampir terhadap persetujuan menyertai bekas juara Leicester City. Guardiola berkata pemain dari Nigeria, 20, memerlukan aksi kerap dalam perlawanan.

“Kelechi adalah pemain muda. Bukan mudah baginya. Dia perlu beraksi pada usia itu dan mengapa dia dan kelab memutuskan yang terbaik buatnya untuk keluar,” kata Guardiola. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China longgarkan lagi peraturan COVID

BEIJING, 2 DIS – Bandar di seluruh China membatalkan arahan sekatan COVID hari ini dengan melonggarkan peraturan ujian dan kuarantin susulan protes di seluruh...
- Advertisment -