AIA Brunei lancar pejabat baharu

BANDAR SERI BEGAWAN, 11 SEPT – Sebagai usahanya untuk memberikan perkhidmatan terkini dan terbaik serta keselesaan kepada orang ramai, AIA Brunei telah membuka pejabat baharu di Jalan Kianggeh, di sini.

Perasmiannya hari ini telah disempurnakan oleh Ketua Eksekutif Serantau AIA Group, Tan Hak Leh selaku tetamu kehormat majlis bersama Ketua Pegawai Eksekutif AIA Singapura, Patrick Teow dengan disaksikan oleh Pengarah Urusan AIA Brunei, Kennet Ling dan Ketua Pegawai Pengedar AIA Singapura, Wong Sze Keed.

Kennet Ling dalam ucapannya berkata, perasmian pejabat baharu itu merupakan satu mercu tanda yang sangat penting setelah beroperasi di lokasi lama selama 27 tahun di Bangunan Wisma Jaya.

AIA Brunei telah berada di Negara Brunei Darussalam sejak 62 tahun yang lalu, sejak itu, syarikat berkenaan telah berkembang dan menjadi sebuah syarikat insurans yang dipercayai di Negara Brunei Darussalam dan kini, tambah beliau, sudah tiba masanya untuk memberikan imej korporat yang baharu.

“Dengan adanya pejabat baharu ini, yang terletak di tengah-tengah Bandar Seri Begawan, adalah bertepatan dengan strategi syarikat yang sentiasa memfokuskan penempatan pejabat yang strategik demi mencapai misi dan visi syarikat serta dapat memberikan layanan yang cepat, tepat dan terbaik,” ujarnya.

Pejabat baharu itu mempunyai ciri-ciri reka bentuk moden, mesra alam dan sangat selesa untuk kakitangan dan pelanggan.

Sementara itu, Patrick Teow pula menjelaskan, pejabat berkenaan akan terus memberi perkhidmatan kepada pelanggannya dengan baik.

Beliau juga percaya, pemindahan ke bangunan baharu berkenaan akan dapat menekankan literasi kewangan untuk membantu merancang keselamatan kewangan pelanggan.

Selepas majlis pelancaran, tetamu kehormat dibawa meninjau persekitaran pejabat baharu berkenaan.

Tan Hak Leh dan Patrick Teow melancarkan pejabat baharu AIA Brunei.
Suasana bejabat baharu AIA Brunei di Bandar Seri Begawan.