Aidilfitri serikan ulang tahun syarikat

Oleh Daniel Lim

KUALA BELAIT, 14 JUN – Sempena ulang tahun ke-45 syarikat dan Sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun ini, Kumpulan Syarikat Serikandi telah mengadakan Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Korporat di Kelab Rekreasi Brunei Shell di Seria, hari ini.

Hadir sebagai tetamu kehormat ialah Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri, Yang Berhormat Pehin Orang Kaya Seri Kerna Dato Seri Setia (Dr) Haji Awang Abu Bakar bin Haji Apong yang disambut oleh Pengerusi dan Pengarah Urusan Kumpulan Syarikat Serikandi, Shaikh Khalid bin Shaikh Haji Ahmad.

Turut hadir ialah Pegawai Daerah Belait, Awang Ramlee bin Haji Jamudin; pegawai kanan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri, Pejabat Daerah Belait, serta kakitangan dari pelbagai agensi kerajaan, pihak berkepentingan, pembekal, pemegang kontrak usaha sama, pemilik kontrak dan agensi serta syarikat yang berkaitan.

Yang Berhormat Pehin Orang Kaya Seri Kerna Dato Seri Setia (Dr) Haji Awang Abu Bakar dan Shaikh Khalid menandatangani plak peringatan sebelum memotong kek yang disediakan khusus untuk meraikan majlis tersebut.

Majlis pagi tadi juga menyaksikan Shaikh Khalid menyerahkan sumbangan untuk Dana Amal Daerah Belait kepada Awang Ramlee, yang menerimanya bagi pihak dana.

Yang Berhormat Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri ketika menghadiri Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Korporat Kumpulan Syarikat Serikandi, kelmarin.
Yang Berhormat Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri memotong kek ulang tahun ke-45 Kumpulan Syarikat Serikandi.
Para jemputan sedang menikmati juadah istimewa Hari Raya.