Wednesday, February 8, 2023
22.3 C
Brunei

-

Aina Abdul bakal tampilkan 10 busana

Sering dikritik sebelum ini kerana tampil dengan fesyen yang keterlaluan, penyanyi Aina Abdul berjanji akan lebih berhati-hati dan menjaga sensitiviti ketika membuat persembahannya di konsert A Night With Aina Abdul 2.0 (ANWAA 2.0).

Masih mengekalkan identitinya yang suka berfesyen, Aina atau nama sebenarnya Nurul Aina Abdul Gani, 29, bagaimanapun mengambil saranan orang ramai sebelum ini supaya tidak lagi timbul sebarang isu dalam dua hari konsert berlangsung.

“Setiap malam konsert ANWAA 2.0, saya akan pakai busana berbeza. Saya bakal memperagakan 10 persalinan busana hasil ciptaan pereka fesyen tempatan.

“Saya tetap mengekalkan identiti Aina Abdul iaitu berani bereksperimen dalam berfesyen, tetapi saya mengambil kira saranan orang ramai dan akan menjaga sensitiviti agar tidak terkait isu panas.

“Baju yang saya gayakan mempunyai maksud tersendiri dan ada juga bersifat ekstravaganza seperti yang selalu saya pakai. Tunggu dan lihat hasilnya nanti, saya memang tidak sabar,” katanya.

Aina lebih peka dan menjaga sensitiviti dalam berfesyen. – Agensi

Antara pereka fesyen yang menjadi pilihan Aina untuk dua malam konsert tersebut adalah Melinda Looi, Zaimi Zulkafli, Rizman Ruzaini, Tsyahmi, Wan & Mary, Behati, Khuntumn dan Masyadi Mansoor.

Bercakap tentang persiapan konsert yang bakal menjelang beberapa hari, Aina meluahkan rasa syukur kerana semuanya berjalan lancar.

Bukan sekadar mahu menyanyi dan menghiburkan, Aina juga berharap penonton dapat menghayati apa yang ingin disampaikan nanti.

“Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Konsert ini menjadi tanda usaha gigih saya dan kakitangan Aina Abdul Entertainment untuk memberikan sesuatu untuk peminat.

“Kalau boleh pada malam konsert, saya nak penonton sama-sama menghayati apa yang saya cuba sampaikan, sama-sama menangis, ketawa dan menyanyi.

“Saya mahu semua puas menyaksikan ANWAA 2.0 dan saya memohon doa semua peminat agar perjalanan konsert selama dua malam dipermudahkan, InsyaAllah,” ujarnya.

Sementara itu, dalam keterujaan Aina juga turut gementar kerana difahamkan beberapa artis terkenal tanah air bakal seperti Ziana Zain, Anuar Zain, Ella, Datuk Nora, Datuk Hattan dan Hael Husaini akan hadir menyaksikan konsert itu nanti.

Konsert yang berlangsung pada 25 dan 26 Jun di Istana Budaya, Kuala Lumpur itu nanti juga adalah satu penghargaan buat peminat yang telah menyokong kerjayanya selama ini.

“Apa yang membuatkan saya lebih teruja dan gementar adalah selain peminat yang sudah mendapatkan tiket menyaksikan konsert ini, pengurus saya memaklumkan ramai selebriti terkenal dan berpengalaman bakal menghadiri konsert ini.

“Konsert ini adalah untuk kita semua menghargai diri sendiri dan saya akan menghadiahkan segala anugerah yang Tuhan berikan,” jelasnya. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas Pesawat Boeing 737, 2 Juruterbang selamat

PERTH, AUSTRALIA, 7 FEB - Dua juruterbang terselamat, hanya cedera ringan selepas pesawat Boeing 737 yang dihantar untuk memadam kebakaran terhempas di Australia, kata...
- Advertisment -