AirAsia lanjutkan jualan Pas Tanpa Had Cuti-Cuti Malaysia

KUALA LUMPUR, 14 JUN – AirAsia melanjutkan tempoh jualan Pas Tanpa Had Cuti-Cuti Malaysia selama dua hari lagi sehingga 15 Jun 2020 (hari ini) susulan permintaan yang luar biasa.

Syarikat penerbangan tambang rendah itu berkata sejak dilancarkan pada 11 Jun, lebih 12,000 penerbangan telah ditebus dengan penebusan penerbangan pertama dilakukan pada tujuh minit selepas pas tersebut mula dijual.

“Destinasi utama yang menjadi pilihan ialah Kuching dan Kota Kinabalu selain Tawau, Sibu dan Pulau Pinang, sementara itu setakat ini jumlah penebusan penerbangan tertinggi dibuat bagi Julai dan Ogos,” menurutnya dalam kenyataan kelmarin.

AirAsia berkata pas yang ditawarkan pada harga RM399 itu membolehkan pemegangnya menebus penerbangan tanpa had dalam Malaysia ke 16 destinasi untuk tempoh perjalanan sehingga 31 Mac 2021.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia, Riad Asmat berkata pihaknya mengucapkan terima kasih kepada semua pihak atas sokongan dan semangat mereka dalam membantu memacu dan mempercepat pemulihan pelancongan domestik.

“AirAsia berbangga kerana dapat membantu perkembangan ekonomi dengan tambang nilai hebat kami, terutama pada masa yang mencabar ini,” katanya. Beliau juga menasihatkan penumpang supaya mengikuti semua nasihat perjalanan udara baharu, termasuk memakai penutup mulut dan hidung setiap masa dan membersihkan diri dengan kerap.

Selain itu, penumpang juga perlu menggunakan prosedur tanpa sentuhan AirAsia, tiba di lapangan terbang sekurang-kurangnya tiga jam sebelum penerbangan dan menempah makanan online. – Bernama