Aksi separuh akhir mantap

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 SEPT – Duli Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah, Menteri Kanan di Jabatan Perdana Menteri, dan Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Isteri Pengiran Anak Sarah malam tadi berkenan berangkat menyaksikan Kejohanan Badminton Terbuka Kebangsaan Brunei 2019 West Lake Tyres  di Dewan Serba guna, Green Jade Centrepoint di Gadong.

Berangkat sama ialah Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Muneerah Madhul Bolkiah serta kerabat diraja.

Turut menyertai kejohanan ialah Yang Teramat Mulia Pengiran Muda ‘Abdul Muntaqim, yang bertanding dalam Kategori Perseorangan Bawah 13 Tahun menentang Bernard Russell anak Bayan dalam peringkat separuh akhir.

Keberangkatan DYTM Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota dijunjung oleh Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan (KKBS), Yang Berhormat Mejar Jeneral (B) Dato Paduka Seri Haji Aminuddin Ihsan bin Pehin Orang Kaya Saiful Mulok Dato Seri Paduka Haji Abidin.

Pada perlawanan berkenaan Bernard Russell menang 21-6, 21-6 sekali gus mara ke peringkat akhir yang dijadualkan pada malam esok. Sementara itu YTM Pengiran Muda ‘Abdul Muntaqim menduduki tempat ketiga bersama bagi kejohanan kali ini.

Kejohanan yang menarik lebih 200 orang pemain badminton dari dalam dan luar negeri itu akan berakhir pada malam esok dengan menyaksikan perlawanan akhir dan majlis penyampaian pingat serta hadiah kepada para pemenang.

DYTM Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah, Menteri Kanan di Jabatan Perdana Menteri dan YTM Paduka Seri Pengiran Anak Isteri Pengiran Anak Sarah malam tadi berkenan berangkat menyaksikan Kejohanan Badminton Terbuka Kebangsaan Brunei 2019 West Lake Tyres di Dewan Serba guna, Green Jade Centrepoint, Gadong. Berangkat sama ialah YTM Pengiran Anak Muneerah Madhul Bolkiah serta kerabat diraja. Turut menyertai kejohanan ialah YTM Pengiran Muda ‘Abdul Muntaqim yang bertanding dalam Kategori Perseorangan Bawah 13 Tahun menentang Bernard Russell anak Bayan dalam peringkat separuh akhir. – Gambar oleh Bahyiah Bakir
YTM Pengiran Muda ‘Abdul Muntaqim ketika bersaing dalam peringkat separuh akhir. – Gambar oleh Bahyiah Bakir