Tuesday, August 16, 2022
27.1 C
Brunei

Aktiviti penyeludupan berjaya ditumpaskan

-

Oleh Yusrin Junaidi
Gambar serahan PPDB

BANDAR SERI BEGAWAN, 13 JAN – Sebanyak 30 karton rokok dan sebuah motosikal (gambar) berjaya dirampas Pasukan Polis Diraja Brunei (PPDB) hasil rondaan Operasi Sepadu Task Force COVID-19 dijalankan di kawasan hutan semak Kampung Menunggol, kelmarin.

Semasa menjalankan rondaan, pasukan peronda telah mendengar bunyi bising dipercayai daripada ekzos motosikal. Pasukan peronda kemudiannya menghampiri kawasan berkenaan dan mendapati beberapa individu sedang memunggah barang yang mencurigakan.

Sejurus mengetahui akan kehadiran pasukan peronda, individu-individu berkenaan terus melarikan diri dan meninggalkan sebuah motosikal serta satu bungkusan kotak dipercayai barang tegahan.

Keanggotaan PPDB dari Balai Polis Kampong Ayer segera dimaklumkan bagi menjalankan siasatan.

Kesemua barang rampasan termasuk sebuah motosikal diserahkan ke pihak Jabatan Kastam dan Eksais Diraja (JKED) bagi siasatan lanjut.

PPDB bersama agensi penguat kuasaan undang-undang yang lain akan terus memerangi jenayah rentas sempadan sepertinya tanpa ada sebarang kompromi dan berusaha dibanteras hingga ke akar umbi.

Turut terlibat dalam operasi adalah keanggotaan Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB).

Barangan tegahan yang berjaya dirampas oleh pihak berkuasa semasa Operasi Sepadu Task Force COVID-19 yang dijalankan baru-baru ini.

 

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Iran nafi terbabit serangan Salman Rushdie

TEHRAN, 15 OGOS – Pegawai kerajaan Iran hari ini menafikan Tehran terbabit dalam serangan yang mencederakan penulis kontroversi, Salman Rushdie di Amerika Syarikat (AS)...

China lancar latihan baharu

- Advertisment -