Thursday, October 5, 2023
23.8 C
Brunei

  -

  Aktiviti santai sempena 90 tahun PPNBD

  Oleh Daniel Lim

  BELAIT, 27 MAC – Sempena Karnival Pengakap 90 Tahun (K90), Persatuan Pengakap Daerah Belait (PPDB) baru-baru ini telah mengadakan Fun Brisk Walking and Zumba di Taman Rekreasi Jubli Perak.

  Hadir sebagai tetamu kehormat ialah Pemangku Pegawai Daerah Belait, Haji Amirol Hafidzin bin Haji Muhammad. Acara ini dihadiri oleh lebih daripada 80 pemimpin dan ahli pengakap dari seluruh Daerah Belait.

  Pengerusi acara, Haji Jasni bin Haji Mohammad, mengalu-alukan peserta dengan ucapan pembukaan beliau yang menyatakan bahawa acara ini bertujuan untuk meraikan 90 tahun Persekutuan Pengakap Negara Brunei Darussalam (PPNBD), sambil memberi peluang kepada ahli pengakap di daerah tersebut untuk mengambil bahagian dalam aktiviti yang mempromosikan gaya hidup sihat dan aktif.

  “Saya berharap agar kita semua dapat memanfaatkan masa ini untuk menyokong dan memberi dorongan antara satu sama lain bagi meningkatkan lagi hubungan di antara ahli kumpulan pengakap yang hadir pada pagi ini,” tambahnya.

  Acara diteruskan dengan sesi zumba selama satu jam di mana peserta dapat melakukan pemanasan badan sebagai persediaan sebelum brisk walk di sepanjang pantai di Belait.

  Selain itu, beberapa gerai juga didirikan berhampiran kawasan tersebut bagi menambah keceriaan suasana acara.

  Haji Amirol Hafidzin bergambar ramai dengan pemimpin dan ahli-ahli pengakap yang menyertai sesi Fun Brisk Walking and Zumba baru-baru ini.
  Antara ahli-ahli pengakap yang turut serta semasa sesi Zumba.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di Taiwan

  TAIPEI, 4 OKT - Penerbangan dibatalkan dan sekolah ditutup di beberapa bahagian di Taiwan pada hari ini ketika pulau itu bersiap sedia menghadapi angin...