Al-Falaah anjur ihtifal akhir tahun

Oleh Rafidah Jumat

BANDAR SERI BEGAWAN, 21 NOV – Sekolah Al-Falaah hari ini, mengadakan Majlis Ihtifal Penutup Penggal Akhir Tahun dan penyampaian sijil bagi murid-murid Tadika 3 dan Tahun 6 yang berlangsung di dewan sekolah berkenaan.

Hadir selaku tetamu kehormat majlis itu ialah Menteri Sumber-sumber Utama dan Pelancongan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Ali bin Haji Apong.

Pengerusi majlis, Syed Muaaz bin Syed Haamid Aal-Taaher dalam ucapannya mengongsikan rasa bangga sekolah atas kejayaan yang diraih murid-murid dalam pertandingan tahunan menghafaz Al-Quran peringkat kebangsaan anjuran MABIMS yang mana mereka memenangi tempat pertama dan ketiga dalam Kategori A dan juga menduduki tempat pertama bagi Kategori B.

Baru-baru ini, dua lagi murid yang mewakili Sekolah Al-Falaah memenangi piala pusingan dalam Pertandingan Murattal Sekolah-sekolah Rendah Senegara dan kedua-duanya mendapat tempat pertama bagi kategori lelaki dan perempuan, jelasnya.

Tambahnya, pertandingan lain yang turut mendapat tempat pertama ialah tausyeh kanak-kanak radio anjuran Radio Televisyen Brunei.

Untuk murid Tadika 3, beliau berharap murid-murid berkenaan akan lebih bersiap sedia untuk menempuh perjalanan dalam kehidupan ilmiah di peringkat rendah.

Majlis antara lain memuatkan persembahan sketsa dan medley nasyid, mari bercerita dalam Bahasa Inggeris, Arab dan Melayu, nyanyian lagu tradisional dan Inggeris, dan pertunjukan fesyen.

Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Ali kemudian menyampaikan sijil dan hadiah kepada murid-murid yang mendapat keputusan terbaik.

Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Ali hadir pada Majlis Ihtifal Penutup Penggal Akhir Tahun Sekolah Al-Falaah.
Persembahan daripada murid-murid Sekolah Al-Falaah.