Friday, February 3, 2023
23.7 C
Brunei

-

Anak watan tamat program Leadership Bootcamp

Oleh Nurdiyanah R.

BANDAR SERI BEGAWAN, 8 DIS – Satu lagi pencapaian anak watan yang membanggakan apabila Awang Asaad Badree bin Haji Abu Bakar atau lebih dikenali dengan nama Bard telah berjaya menamatkan program Leadership Bootcamp.

Program direka untuk menyediakan para pemimpin kapal dengan alat yang diperlukan untuk berkembang maju ketika sudah kembali ke perkhidmatan (HRTS) dan hari-hari mendatang.

Bard yang dibesarkan di Kuala Belait merupakan krew Brunei yang pertama bekerja untuk Royal Caribbean Group, sebuah syarikat induk pelayaran global yang diperbadankan di Liberia dan berpangkalan di Miami, Florida, Amerika Syarikat sekitar 2010. Ia merupakan pengendali laluan pelayaran kedua terbesar di dunia.

Kini, beliau berkhidmat sebagai Pengurus Digital di Celebrity Summit, sebuah kapal persiaran kelas Millennium yang sedang dalam perjalanan dari Miami, Mexico dan Bahamas.

Menyentuh mengenai peranannya, Bard bertanggungjawab dalam aspek semua produk pengalaman digital di atas kapal di mana secara proaktif melaksanakan proses operasi dan bekerjasama dengan pelbagai pasukan untuk menyokong produk digital dan operasi.

Beliau merupakan pusat perhubungan utama kapal yang kini menghubungkan antara Excalibur dan pemimpin operasi shipboard untuk memacu kesedaran tentang semua produk pengalaman digital dan memastikan kandungan dan pengalaman memenuhi piawaian jenama dan digital merentas semua platform.

Di samping itu, beliau turut menyelaras latihan dan kesedaran untuk semua keluaran ciri aplikasi dan krew; pelaksanaan operasi untuk menyokong keluaran; kit atau templat alat kandungan; dan usaha ke arah perubahan pengurusan. Setakat ini, Bard adalah satu-satunya warga Brunei dalam keseluruhan armada.

Bard semasa menerima sijil program Leader-ship Bootcamp. – Gambar serahan Bard
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hong kong tawarkan penerbangan percuma selepas COVID

HONG KONG, 2 FEB - Hong Kong bersedia untuk mengalu-alukan kembali pengunjung dari seluruh dunia, kata pemimpinnya hari ini, ketika dia mengumumkan penerbangan percuma...

Korea Utara beri AS amaran

- Advertisment -