Friday, December 2, 2022
30.8 C
Brunei

-

Anggota beruniform bertindak agresif dibicarakan Feb 2023

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 OGOS – Mahkamah Majistret, di sini, Isnin lalu, telah menetapkan perbicaraan pada 6 hingga 11 Februari 2023 bagi kes melibatkan seorang anggota beruniform yang telah menafikan pertuduhan membabitkan perbuatan agresifnya.

Pertuduhan Timbalan Pendakwa Raya Raihan Nabilah Ahmad Ghazali terhadap APO 6001 Zamri bin Jaman, 43, mendakwa tertuduh melakukan khianat dengan melepaskan angin tayar kereta di garaj sebuah rumah di Kampung Kandang, Daerah Tutong antara 8 malam hingga 9 malam pada 1 September 2020.

Dia juga dikatakan mengugut anak lelakinya yang masih remaja dengan menghantar pesanan suara melalui WhatsApp yang mengatakan dia akan memecahkan pintu rumah di Tutong pada pukul 8:43 malam.

Pertuduhan ketiga mendakwa dia mengancam untuk menjejaskan reputasi wanita berusia 43 tahun dengan mendedahkan butiran kehidupan peribadinya kepada pihak atasan di tempat kerjanya pada 24 Julai.

Majistret Kanan Pengiran Hazirah binti Pengiran Haji Mohd Yusof yang mendengar kes itu akan mempengerusikan perbicaraan tersebut.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

India sandang jawatan Presiden G20, Majlis Keselamatan PBB

NEW DELHI, 1 DIS – India menyandang jawatan presiden G20 dan Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNSC) mulai hari ini, lapor Sputnik. G20 ialah forum antara kerajaan...
- Advertisment -