Anggota BTS mendaftar di Hanyang Cyber University

Pada 7 Julai lalu, Metro News melaporkan bahawa enam anggota BTS telah mendaftar di Hanyang Cyber University.

Sebelumnya pada tahun 2017, Jin BTS mendaftar di universiti yang sama.

Menurut laporan itu, lima anggota BTS, tidak termasuk ahli termuda Jungkook, baru-baru ini mendaftar sebagai pelajar baharu di Hanyang Cyber University untuk program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dalam Periklanan dan Media.

Berikutan laporan tersebut, Big Hit Entertainment menjelaskan, “RM, Suga, dan J-Hope mendaftar di sekolah siswazah Hanyang Cyber University untuk memperoleh MBA dalam Periklanan dan Media pada bulan Mac tahun lalu, dan mereka kini mula kuliah. Jimin dan V akan memasuki sekolah siswazah Hanyang Cyber University untuk memperoleh MBA dalam Periklanan & Media pada bulan September.”

Menurut Big Hit, Jin juga kini menghadiri Hanyang Cyber University, dan Jungkook menghadiri Global Cyber University dalam jurusan penyiaran dan hiburan.

Oleh kerana kebimbangan mengenai COVID-19, temu duga untuk kemasukan siswazah dilakukan melalui panggilan video dalam talian. Hanyang Cyber University adalah salah satu daripada 21 universiti maya Korea, dan ia menyenaraikan pelajar yang diterima setelah pemeriksaan wawancara dengan mereka yang lulus permohonan bertulis. – Agensi

Enam anggota BTS telah mendaftar di Hanyang Cyber University. – Agensi