Thursday, February 2, 2023
23.6 C
Brunei

-

Aniq Suhair rehat dari berlakon?

Disebabkan mengalami ketegangan otot akibat daripada aktiviti menyelam dua minggu lalu, pelakon Aniq Suhair terpaksa berehat selama seminggu.

Menurut Aniq atau nama sebenarnya Muhammad Aniq Suhair Mohd Salleh, kesakitan yang dialami semakin teruk selepas dia melakukan senaman.

Bergantung kepada ubat tahan sakit buat masa kini, pelakon berusia 21 tahun itu berkata dia perlu bersenam untuk menjayakan satu karakter.

“Saya tengah berehat daripada aktiviti seni buat masa sekarang sebab ada alami ketegangan otot. Sebenarnya saya alami sakit itu sejak buat aktiviti menyelam dua minggu lalu.

“Tapi saya biarkan rasa sakit itu dan terus bersenam. Tu yang bertambah sakit dan menyebabkan saya ambil keputusan untuk rehat selama seminggu.

Aniq Suhair terpaksa berehat selama seminggu sebab mengalami ketegangan pada otot-ototnya selepas aktiviti menyelam. – Ageni

“Saya lakukan senaman pun sebab untuk satu karakter. Jadi, terpaksa tunda penggambaran sebab alami kecederaan. Saya hanya makan ubat sahaja sekarang.

“Ikutkan saya boleh saja jalani penggambaran tapi tidak boleh buat untuk babak-babak yang lasak,” kata Aniq kepada mStar.

Aniq ditemui ketika majlis pelancaran Fiesta TV3 yang berlangsung di Sri Pentas Media Prima, Petaling Jaya, Selangor, baru-baru ini.

Dalam pada itu, pelakon drama Lelaki Linkungan Cinta ini memberitahu dia kini melanjutkan pelajaran dalam bidang pengurusan perniagaan secara separuh masa. Biarpun sukar mengimbangkan masa, namun bekas peserta program Hero Remaja 2019 dan 2020 ini mahu memberi lebih tumpuan kepada kerjaya seninya.

“Saya kini sambung belajar di sebuah kolej di Petaling Jaya tapi hanya separuh masa sahaja. Saya ambil jurusan pengurusan perniagaan.” – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korban bom masjid meningkat lebih 90

PESHAWAR, PAKISTAN, 31 JAN – Pengeboman berani mati yang berlaku di masjid dalam ibu pejabat polis daerah Peshawar dan kawasan kerajaan di barat laut...
- Advertisment -