Saturday, April 13, 2024
35.5 C
Brunei

  -

  Anjing berkaki 6 jalani pembedahan untuk mulakan hidup normal

  LONDON, 21 JAN – Seekor anjing yang dilahirkan dengan enam kaki yang ditemui terbiar di tempat letak kereta pasar raya kini seperti anjing lain selepas anggota badan tambahannya dibuang melalui pembedahan.

  Ariel, yang dinamakan untuk watak ‘The Little Mermaid’ kerana lampiran tambahan dengan dua cakar di hujung kelihatan seperti sirip, berlari melalui rumput di luar hospital veterinar kelmarin ketika dia menyesuaikan diri dengan empat kaki.

  “Dia melakukan dengan cemerlang,” kata Vicki Black, pengarah Hospital Rujukan Haiwan Kecil Langford Vets, tempat dia dibedah pada hari Khamis.

  Anjing itu, yang mempunyai pelbagai kecacatan kelahiran, ditemui di pusat Pembroke, Wales, pada bulan September. Greenacres Rescue membawanya dan mengumpul dana untuk pembedahannya.

  Black berkata, hospital itu, yang merupakan sebahagian daripada Universiti Bristol, tidak pernah melihat anjing berkaki enam atau melakukan pembedahan sedemikian.

  “Ariel adalah anjing kecil yang rumit,” kata Black. “Kami adalah pusat yang komited untuk pembelajaran sepanjang kerjaya dan berbangga untuk berinovasi dan merawat haiwan peliharaan seperti Ariel.”

  Kaki tambahan dilanjutkan dari bahagian belakang kanan dan kelihatan tidak berguna, berjuntai di sebelah ekornya yang goyang-goyang, ketika dia berjalan agak janggal dalam rakaman video sebelum pembedahan.

  Pada kelmarin ketika dia dibenarkan keluar, dia pergi ke halaman di luar hospital dengan tekad menjadi seekor anjing bebas sama seperti anjing lain. – AP

  Ariel dilihat dengan enam kaki sebelum pembedahan, di Bristol, England, pada 17 Januari 2024. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...