Sunday, April 2, 2023
22.4 C
Brunei

-

Antetokounmpo pimpin bucks benam Clippers

MILWAUKEE, 3 FEB – Giannis Antetokounmpo menyumbang 20 daripada 54 mata pada babak suku keempat sekali gus membantu Milwaukee Bucks mengatasi defisit 21 mata untuk menewaskan Los Angeles Clippers 106-105 semalam untuk kemenangan keenam berturut-turut mereka.

Bintang Greece itu telah menjaringkan sekurang-kurangnya 50 mata dalam tiga daripada 11 perlawanan terakhir. Dia mempunyai rekod 55 jaringan dalam kariernya pada 3 Januari setelah menang 123-113 ke atas Washington dan menjaringkan 50 mata dalam hanya 30 minit dalam kemenangan 135-110 ke atas New Orleans.

Antetokounmpo kini telah mencecah tahap separuh abad dalam enam musim perlawanan biasa kerjayanya. Ia tidak termasuk 50 mata ketika menentang Phoenix Suns dalam permainan 6 Pusingan Akhir NBA 2021, yang memberikan Bucks gelaran pertama mereka sejak 1971.

Dia menyertai Kareem Abdul-Jabbar sebagai satu-satunya pemain dalam sejarah Bucks yang mempunyai sekurang-kurangnya 50 mata dalam satu perlawanan pada satu musim.

Sepanjang enam perlawanan terakhirnya, Antetokounmpo mempunyai purata 40.2 mata dan 14.5 rebound. Dua lontaran percumanya dengan masa berbaki 1:47 meletakkan Milwaukee di hadapan 106-105 sebagai pendahulu pertama babak suku kedua ketika Bucks menjaringkan tujuh mata terakhir permainan.

Antetokounmpo mensia-siakan peluang untuk meletakkan Milwaukee di hadapan apabila dia terlepas dua lontaran percuma dalam keputusan 105-104 dengan masa berbaki 2:13.

Tetapi dia mencuba sekali lagi dengan menguasaai permainan dan akhirnya berjaya melakukan lontaran percumanya kali ini, setelah dikasari oleh Ivica Zubac.

Clippers gagal memanfaatkan beberapa kelebihan Milwaukee pada saat akhir. Kawhi Leonard terlepas jaringan pada saat akhir ketika dikawal oleh Wesley Matthews dengan bantuan daripada Pat Connaughton. – AP

Nicolas Batum mengasari Giannis Antetokounmpo dari Milwaukee Bucks semasa separuh masa pertama permainan bola keranjang NBA, di Milwaukee. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -