Sunday, June 4, 2023
27 C
Brunei

  -

  Anzalna masih bimbang kesukaran istiqamah

  Selepas membulatkan tekad tampil berhijab sejak dua tahun lalu, aktres jelita, Anzalna Nasir masih bimbang kesukaran istiqamah.

  Anzalna atau nama sebenarnya, Nur Anzalna Mohd Nasir, 35, mengatakan dia sering berfikir mengenai ujian bakal dihadapi kerana dikhuatiri mampu membuatkan hatinya berbolak-balik.

  Bagaimanapun, secara peribadi, Anzalna tidak mahu terlalu mengulas atau menghebahkan mengenai fasa penghijrahannya kerana keterbatasan untuk meramal apa yang bakal berlaku pada masa akan datang.

  “Sebenarnya saya tidak mahu ulas mengenai penghijrahan ini disebabkan saya tidak tahu apa yang bakal terjadi pada masa hadapan. Sejujurnya, sukar untuk istiqamah selepas berhijab sejak dua tahun lalu. Cuma, saya berdoa boleh kekal berhijab sampai bila-bila.

  “Sebab ini antara saya dengan Tuhan, bukan dengan manusia,” katanya kepada BH Online.

  Anzalna tidak mahu terlalu mengulas atau menghebahkan mengenai fasa penghijrahannya kerana tidak mampu meramalkan apa yang bakal berlaku pada masa akan datang. – Agensi

  Pelakon drama Memori Cinta Suraya itu berkata, dia hanya berharap orang ramai dapat mendoakannya mampu mengekalkan imej menutup aurat seperti sekarang. “Doakan yang terbaik untuk saya agar kekal berhijab dan berimej muslimah,” katanya.

  Biarpun kini sudah tampil dengan imej baharu dan mengambil keputusan memperlahankan kerjaya seni, Anzalna tetap meluahkan rasa syukur apabila tawaran diberikan dalam bidang lakonan masih lebat.

  “Saya bersyukur rezeki dalam bidang lakonan tidak pernah putus. Saya tetap menerima banyak tawaran.

  “Rezeki berlakon masih ada, cuma saya belum bersedia untuk kembali ke lokasi penggambaran kerana mahu memberi tumpuan kepada keluarga.

  “Buat masa ini, saya lebih utamakan keluarga. Suami tidak menghalang dan sentiasa memberi sokongan terhadap apa yang saya suka lakukan termasuk lakonan,” katanya.

  Mengulas pemilihan watak bersesuaian dengan imej, Anzalna menjelaskan, dia perlu mengehadkan beberapa perkara.

  “Saya perlu pilih karakter bersesuaian dengan imej. Saya sudah tidak boleh berlakon seperti dahulu, lebih lagi, sudah mempunyai dua cahaya mata.

  “Saya juga tidak boleh ambil tawaran lakonan dengan episod panjang kerana sudah berkeluarga. Apabila tengok adik saya, Afiffah Nasir berlakon, memang terasa rindu sebenarnya,” katanya.

  Anzalna mendirikan rumah tangga bersama Hanif Zaki pada 2016. Hasil perkongsian hidup, pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata lelaki iaitu Mohamad Eidress, 2, dan Mohamad Emirhan, 11 bulan. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Kerja menyelamat kemalangan kereta api korbankan lebih 300 orang ditamatkan

  BALASORE, 4 JUN - Selepas kerja menyelamat selesai, pihak berkuasa mula membersihkan serpihan dua kereta api penumpang yang tergelincir di timur India, membunuh lebih...
  - Advertisment -