Sunday, April 14, 2024
30.5 C
Brunei

  -

  Aplikasi Labuan Roadster tingkat pemantauan keadaan jalan

  LABUAN, 31 JAN – Jabatan Kerja Raya (JKR) Labuan melancarkan aplikasi mudah alih Labuan Roadster yang direka untuk memantau dan melaporkan keadaan Jalan Persekutuan di pulau bebas cukai ini.

  Pengarah JKR Labuan, Mohd Faizul Mohd Ali Hanapiah berkata aplikasi yang dibangunkan oleh pasukan Bahagian Jalan JKR Labuan, merupakan inisiatif perintis yang bertujuan meningkatkan pengurusan aset Jalan Persekutuan dan menambah baik kualiti keseluruhan kerja-kerja jabatan itu.

  Beliau berkata aplikasi berkenaan akan membolehkan semua petugas JKR Labuan menyumbangkan pandangan mengenai keadaan jalan raya semasa di bawah bidang kuasa jabatan itu.

  “Labuan Roadster direka khusus untuk petugas JKR Labuan, membolehkan mereka berkongsi maklumat dengan segera tentang keadaan jalan yang dilalui setiap hari atau lokasi lain, sekali gus dapat memudahkan tindakan pantas dibuat,” katanya kepada Bernama hari ini. – Bernama

  Gambar Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...