Saturday, April 20, 2024
24.7 C
Brunei

  -

  Aplikasi Progresif Pay dihentikan

  Oleh Sim Y. H. – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 17 NOV – Progresif Sdn Bhd dan Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) bersama-sama mengumunkan pemberhentian aplikasi Progresif Pay yang dikuasakan oleh BIBD NEXGEN bermula 1 Disember depan.

  Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Progresif, di sini, aplikasi Progresif Pay merupakan dompet mudah alih perintis yang diperkenalkan pada 2018 di mana ia dikenali bagi inovasinya yang cemerlang dalam penyelesaian dompet mudah alih.

  Ketua Pegawai Eksekutif Progresif, Hajah Nurul Haniah binti Haji Jaafar menyatakan bahawa Progresif komited untuk menyediakan pelanggan mereka dengan pengalaman pembayaran mudah alih yang terbaik dan dalam hubungan itu, amat menghargai kepercayaan dan sokongan yang diletakkan oleh para pengguna kepada jenama Progresif Pay.

  Beliau menghulurkan penghargaan kepada BIBD yang menjadi rakan kongsi strategik yang hebat, bagi kerjasama yang berharga serta sumbangan mereka kepada kejayaan inisiatif Progresif.

  Berikutan dengan kejayaan itu, pihaknya amat teruja untuk memperkenalkan inisiatif yang akan datang dalam dunia pembayaran mudah alih.

  “Kami percaya inisiatif-inisiatif baharu dan akan datang Progresif akan mengukuhkan lagi kedudukan kami sebagai peneraju penyedia penyelesaian pembayaran mudah alih inovatif di Brunei,” ujarnya.

  Menurut kenyataan lagi, bermula 1 Disember, pelanggan-pelanggan tidak akan dapat mengakses aplikasi Progresif Pay yang ada. Pengguna-pengguna aplikasi berkenaan dinasihatkan untuk mengeluarkan dana mereka daripada akaun Progresif Pay masing-masing sebelum tarikh tersebut, di mana akaun mereka akan ditutup.

  Bagi baki-baki yang tertunggak, Progresif meletakkan keutamaan yang tinggi bagi memastikan pemindahan dana yang lancar dan selamat kembali ke dalam akaun bank masing-masing dalam tempoh tiga bulan bermula Disember depan.

  Bagi pemegang akaun BIBD, baki yang tertunggak selepas 1 Disember akan dipindahkan kembali ke akaun BIBD utama mereka. Bagi pemegang akaun bukan BIBD, Progresif akan menghubungi para pelanggan, memohon mereka untuk mengesahkan maklumat dan akaun Progresif Pay mereka.

  Langkah-langkah pengesahan itu adalah amat mustahak untuk memastikan peralihan yang lancar bagi pelanggan-pelanggan aplikasi Progresif Pay.

  Sebagai alternatif, para pelanggan juga boleh menghubungi 177 bagi sebarang pertanyaan lanjut.

  Gambar Unsplash
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Mahkamah batalkan sabitan bekas Presiden Maldives Abdulla Yameen

  NEW DELHI, 19 APRIL - Mahkamah di Maldives membatalkan sabitan bekas Presiden Abdulla Yameen atas tuduhan rasuah, kelmarin. Panel tiga hakim Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa...