Arbutus #SGUnited sokong artis OKU

Oleh Salawati Haji Yahya
Gambar serahan Arbutus

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 DIS – Dalam usaha memberi kesedaran mengenai artis kelainan upaya, jenama jam tangan Arbutus telah melancarkan Kempen Arbutus #SGUnited iaitu salah satu inisiatif di bawah misi sosial Seni dan Seni Pembuatan Jam yang telah dilancarkan pada 2014.

Menurut kenyataan Arbutus, kempen berkenaan adalah untuk menyokong keterangkuman dan meraikan kebolehan unik golongan orang kelainan upaya (OKU) sambil mempromosikan kepentingan persada seni di Singapura.

Sehubungan itu, Arbutus teruja untuk mengumumkan kerjasamanya dengan Ng Li Jie, iaitu seorang artis OKU dari The Art Faculty, sebuah perusahaan sosial oleh Pusat
Sumber Autisme (Singapura), yang mewarna tangan Jam Tangan Edisi Terhad Arbutus #SGUnited yang akan dijual secara lelongan sahaja.

Selain itu, Arbutus juga akan mengadakan kutipan melalui Giving.SG dan jualan jam tangan edisi terhad daripada kempen-kempen sebelum ini juga akan tersedia.

Bermula sekarang hingga Februari 2022, semua kutipan daripada kempen Arbutus #SGUnited akan disalurkan kepada Pusat Sumber Autisme (Singapura), pertubuhan amal yang didedikasikan untuk kanak-kanak dan orang dewasa dalam spektrum autisme.

Jam tangan edisi terhad Arbutus #SGUnited itu boleh disaksikan sehingga penghujung Disember ini di The Art Faculty Enabling Village 20 dan Crystal Time Pavilion VivoCity Mall 1 Harbourfront Walk, Singapura.

Kenyataan menyatakan, Li Jie sangat bermotivasi untuk menguasai setiap teknik mewarna yang dapat diperolehinya daripada buku dan kursus selain gemar mencipta pemandangan alam yang sangat realistik menggunakan akrilik, cat air dan cat minyak selain suka meneroka konsep abstrak dalam beberapa karyanya.

Jam Tangan Edisi Terhad Arbutus
#SGUnited menampilkan karya seni
artis OKU Singapura.
Ng Li Jie bersama Jam Tangan Edisi Terhad Arbutus #SGUnited.